Verslag Oud Leden toernooi 21mei 2016

75 jaar Treffers, dat moet gevierd worden! In januari was er reeds een groot feest en om het jubileumjaar extra glans en aandacht te geven, was er afgelopen zaterdag 21 mei 2016 een oud leden toernooi (met enkele net niet oud leden).

De inschrijvingen liepen zeer voorspoedig, maar in de laatste week voor het toernooi waren en toch wat afmeldingen. Rugklachten was de meest gehoorde klacht, wij denken dat toch ook angst een rol heeft gespeeld. Toch waren er 23 (oud) leden present, een zeer mooi aantal. De meeste kwamen aardig hyper aan, er was er zelfs al ééntje binnen voordat de zaal officieel open was (of niet Christian). Bij het inspelen viel al op dat de meeste de standaardslagen nog goed beheersen. De jarenlange trainingssessies van Arno hebben haar uitwerking duidelijk niet gemist. Dan hebben wij het uiteraard niet over de spelers die nog steeds her en der in het land een balletje slaan, maar vooral over degene die al jaren niets meer gedaan hebben. Wellicht wat verrassende uitslagen in het toernooi?

Na een kort woordje door de voorzitter werden de spelregels werden uitgelegd…….. Echt waar, spelen we tot de 11? En met een plastic bal van 40mm? We begonnen met wedstrijden best of three in 5 poules van 5 spelers en 2 poules van 4 spelers (deze waren best of five). We begonnen met best of three om de fysieke fitheid te testen, en om niet gelijk de AED te hoeven testen. In de 2de wedstrijd van poule C viel Henriette al geblesseerd uit met een zweepslag, tja……er was nog zo gewaarschuwd! Daarnaast viel op dat het inspelen toch iets anders is dan wedstrijdjes spelen, kortom grote verassingen bleven uit. Het gaat vandaag echter niet om winnen, maar om het plezier. Daarvoor is het niveauverschil simpelweg te groot.

Nadat de poules klaar waren, gingen de eerste drie van iedere poule door naar drie nieuwe poules van 5 spelers en de 7 overige fitte spelers naar één zevenkamp (of zoals ze zelf noemden, het kneuzenkampje). Iedereen zou zodoende minimaal 8 wedstrijden spelen, dat is toch een mooi aantal en daar kwamen we voor. De drie winnaars van de finalepoules gingen tot slot door voor de absolute eer, winnaar worden van het oud leden toernooi. Echter haalde twee gastspelers van Treffers de laatste 3, Ronny en Wim Bongers. Ronny was eindelijk eens goed op een andere dag dan de dinsdag en schakelde Hutaffer Stephan uit. Wim won van Marnix, toch een 3e divisiespeler. Uiteraard was de vooraf als huizenhoge favoriet ingeschakelde Martin Brinkhoff de derde finalist. Wim aanschouwde het deelnemersveld van de finale poule en haakte moe af. Hij werd zodoende derde, waardoor de finale tussen Martin en Ronny ging. Duidelijk verhaal, Martin 1ste en Ronny 2de.

De prijsuitreiking volgde, met een flesje wijn voor de winnaar en een fles Palm voor de nummers 2 en 3. Vervolgens werd er nog lang nagepraat. Nico probeerde nog op een vriendelijke doch dwingende manier mensen lid te laten worden van Treffers, maar wat die ook probeerde die respons bleef toch echt uit. We mogen echter wel spreken van een geslaagde dag, waarin iedereen voldoende heeft kunnen spelen en waar toch vooral ook veel gelachen werd.

Het jubileumtoernooi is hierbij afgesloten, het jubileumjaar echter nog niet. Aan het eind van het jaar volgt nog het Sietze Zoodsma kerstballentoernooi. Dan spelen we weer dubbels met zoveel mogelijk jeugd als senioren samen, oud leden die wellicht nog een keer willen spelen zijn ook van harte uitgenodigd.