Berenburgtoernooi 12 mei 2016

Op donderdag 12 mei van dit jaar stond de zon ongenadig te branden op het dak van het Treffers-home. Binnen was het nog net geen “bakoven”. Toch weerhield dat de twintig 50-, 60- en 70-plussers en zelfs een 80-plusser niet om het halfjaarlijkse berenburgtoernooi af te werken.

Strijden om een fel begeerd “beertje”te kunnen winnen. Hoe verzin je het? Het beertje moet je zelfs goed schoon houden en na een half jaar weer inleveren. Maar een geruststelling, wat blijft is de eeuwige roem. Die pakt niemand je af.

Jan en Paul hadden het deze keer eenvoudig gehouden. Een dubbeltoernooi met de hele dag, ja met de hele dag niet tot ieders enthousiasme dezelfde partner. Het toernooi werd afgewerkt in twee poules. Na afloop daarvan de twee poule-winnaars tegen elkaar, die in vijf sets uitmaken, welk dubbel het beste van de dag is.

Belangrijk is dat er geen deelnemers vlak voor het toernooi zich afmelden. Helaas gebeurde dat toch de avond ervoor. Daarna heeft Jan geen oog meer dichtgedaan. Gelukkig kon dit later nog worden opgelost.

Zoals de traditie vermeldt wordt in de pauze een glaasje berenburg gedronken en wordt er even uitgerust door de zichtbaar vermoeide deelnemers.

Een andere traditie is de groepsfoto. Laten we dat voor de afwisseling eens buiten doen bij de voordeur onder het bord “ATTV Treffers”, opperde iemand. Daar strompelde de meute de trap af. Iedereen opgesteld, wilde die verrekte zon niet even achter een wolkje verdwijnen. Volgens de fotograaf is zonlicht niet goed voor de kwaliteit van de foto. U snapt wel dat het gemopper niet van de lucht was. Daarna bleek de trap nog lastiger te zijn.

Weer boven gearriveerd werden de “kleine” finales afgewerkt om de 1e, de 3e, de 5e etc. plaatsen. De grote finale werd gewonnen door Niek Buijssen en onze gastspeler Wim Versteegt. Elk winnend dubbel van die finales kreeg een klein beertje om aan de sleutelbos te hangen. Je gelooft het niet, maar dit beertje mochten ze zelfs houden. Rond half twee konden de “prijzen” worden uitgereikt, nadat er hartstochtelijk was geapplaudisseerd voor Jan, die alles weer perfect had geregeld en Theo Wemmers, die geweldig de hapjes en drankjes verzorgde.

Nu nog de uitslag:

  1. Niek Buijssen-Wim Versteegt
  2. Joost Blaas-Jacques Derksen
  3. Rien Lekkerkerk-Paul Hagemans
  4. Ton Gort-Gerard Janssen
  5. Ron Kuiper-Jan ten Broeke
  6. Rene vd Berg-Ben Janssen
  7. Ron Wolvenne-Paul de Winter
  8. Wil de Vries-Theo Wemmers
  9. Jan Huigen-Ton Versteeg
  10. Jan Klaassen-Arnold Steenbrink

Tot het volgende toernooi.

Paul Hagemans

Berenburg2016-8 Berenburg2016-7 Berenburg2016-6

Berenburg2016-5 Berenburg2016-4 Berenburg2016-3

Berenburg2016-2 Berenburg2016-1 Berenburg2016-0