Hasselt 2016, de vierentwintigste keer

Vorig jaar trokken wij met drie teams naar Hasselt. Wij konden de begeleiding en het vervoer allemaal goed geregeld krijgen. Dat was één van de redenen waardoor wij niet meer met de gezellige en leuke grote groep Betuws Glorie meededen.

Het duurde vrij lang dit jaar in de voorbereiding voordat duidelijk was dat er wederom drie teams zouden komen. Het Oldstar team (Nigel, Ward, Joran) wilde graag met de drie papa’s op eigen wijze afscheid nemen van Hasselt en dat deden zij als Ernst, Bobby en de rest. De beide andere teams waren Jeffrey, Yoran, Simon (BBoys) en Tom, Koen en Nick (CBoys).

Naast de oude vertrouwde leidersgezichten Theo en Albert, stonden dit keer Daniël en Milou paraat. Theo, Albert en Daniël hielden zich bezig met team en individuele begeleiding. Milou hield het groepsgebeuren, de inkoop en opstaan/slapen scherp in de gaten.

Ofschoon er geen trekhaak beschikbaar was om de kar van René mee te nemen was het vervoer van mensen en materiaal geen probleem. Het opzetten van de tenten kende hoogte en andere punten. Koen en Nick waren er het eerst en hadden in mum van tijd alles voor elkaar, inclusief een omgelegde elektra lijn waardoor zij permanent muziek konden afspelen. Tom was ook op tijd. Alleen de vasthoudendheid van Milou zorgde er voor dat zijn niet-standaard tent uiteindelijk rond 22.00 uur ook stond en stevig stond.

Het traditionele kamperen leverde weinig problemen op. Alleen het koffiezetapparaat weigerde dienst. Een snelle deal van Theo met Johan van Essentia redde het onderwerp. Wij zorgden voor kwalitatief goede koffie en Essentia voor een werkende apparaat. Met dank, deze deal werkte prima.

Prestatief was het onze doelstelling om in beide klassen niet als laatste te eindigen. Daarvoor is enig geluk nodig bij de indeling en de nodige inzet op het juiste moment. Dat ging de Cboys goed af. Op precies het goede moment werd er gewonnen van Flash 3 (Eindhoven) en dat leverde drie plaatsen boven de laatste op. Individueel sprong Tom er bovenuit. Die won eigenlijk de wedstrijden die hij kon winnen. Koen pakt iets meer partijen dan vorig jaar, meer ervaring doet wonderen en tot slot zag Nick kans om bijtijds van de nul af te komen.

De Bboys kenden de nodige hoogte en dieptepunten. Simon was op dag twee en drie voor 12.00 uur niet vooruit te krijgen. Op het juiste moment stonden Yoran en Jeffrey op en lieten zien dat je ook met hard werken en het vuistje erbij partijen kunt pakken. Ook de Bboys konden zodoende op de nipper de laatste plaatsen aan zich voorbij laten gaan.
Individueel vielen er weinig hoogtepunten te melden. Simon kwam vorig jaar nog ver, maar dat zat er dit jaar helemaal niet in. Alle anderen voorbeeldig qua inzet, maar op de tweede middag allemaal bijtijds klaar.

Dan het eten. Vrijdagavond en zaterdagochtend/middag daar moest iedereen zelf voor zorgen want er kon niemand van de leiding vroeg in Hasselt zijn. Nick en Koen hadden daar zonder meer het best op ingespeeld. Aan die voorraad kwam nooit een einde! Zaterdagavond lekker aanschuiven bij Het Frituurke (geen afwas!). Daar heeft Tom een ontdekking gedaan. Nooit er van uitgaan dat een bestelling die je in Nederland uit laat gaan in België hetzelfde resultaat oplevert. De hamburger was al fenomenaal qua grootte, maar dat broodje kroket tartte ieders voorstellingsvermogen. Hij heeft het nog lang moeten horen en er zijn fraaie opnames van gemaakt.
Zondag was er de traditionele barbecue. Nog nooit eerder meegemaakt dat al het voedsel op werd gemaakt. Hier wist Simon nieuwe hoogten te bereiken. Vanwege de regen hebben wij gebruik mogen maken van de ruimte van de lokale postduiven vereniging. Dat leverde een droge en prettige barbecue op.

Maandag weer naar huis. Als altijd moe en uiterst voldaan. Geen bijzondere hoogte of dieptepunten te melden maar wel veel prestatie.
Dank aan alle begeleiders en ouders zodat het geheel zonder problemen is verlopen. Dank aan de spelers voor de prima inzet.