Update bestuur inzake Corona

Arnhem, 17 November 2020

Beste leden, ouders van leden,

Op 14 oktober is er een gedeeltelijke lockdown ingesteld door het kabinet om het alsmaar oplopende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames van COVID-19 patiƫnten naar beneden te brengen. Per 5 november zijn deze maatregelen voor de duur van 2 weken verder aangescherpt, waardoor wij als bestuur van Treffers hebben moeten besluiten om het tafeltennissen vanaf 18 jaar bij Treffers tijdelijk stil te leggen.

Vanavond heeft het kabinet besloten om met ingang van donderdag 19 november qua niveau van de maatregelen terug te gaan naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Dat houdt in dat iedereen vanaf 18 jaar met ingang van donderdag 19 november weer mag tafeltennissen bij Treffers. Dit is een eerste stap in de goede richting, maar het virus is niet weg. Daarom herhalen wij hieronder nogmaals de regels:

Handen desinfecteren bij binnenkomst;

Naam registeren bij binnenkomst;

Na afloop van het spelen de tafels schoonmaken;

De bar is dicht. Het is dus niet toegestaan consumpties te kopen aan de bar, dus ook geen koffie of thee;

Eigen drinken meenemen en nuttigen is wel toegestaan (uitzondering hierop zijn alcoholische dranken);

Water kan je pakken, neem hiervoor wel je eigen bidon mee;

Beperk zoveel mogelijk het zitten tussen het spelen door;

Kleed je thuis om, kleedkamers zijn dicht;

Er kunnen in onze zaal maximaal 24 mensen terecht, dit getal ligt onder de 30 personen welke de overheid als max. heeft aangegeven. Hieraan verandert voorlopig niets;

Ga niet dubbelen, uitzondering hierop is de jeugd tot 13 jaar.

Competitie, zowel voor jeugd als senioren is voor onbepaalde stilgelegd;

Bij klachten blijf je thuis!

Hier komt nog een belangrijke maatregel bij. Wij spelen bij Treffers in een openbaar gebouw, het gebouw is eigendom van de Gemeente Arnhem. In alle publieke openbare gebouwen wordt het dragen van een mondkapje per 1 december 2020 vanaf 13 jaar verplicht. Dat betekent dat wij ook een mondkapje moeten gaan dragen, en wel:

Bij binnentreden van het gebouw;

Bij het verlaten van het gebouw;

Als je even aan de kant zit te wachten.

Tijdens het spelen hoef je geen mondkapje te dragen.

Ook de trainers van de jeugdgroepen dienen vanaf 1 december een mondkapje te dragen.

De toon in de persconferentie van vanavond was iets positiever dan de afgelopen keren. Wij zijn er echter nog lang niet. Laten wij als Treffers dan ook alle maatregelen goed opvolgen. Als iedereen zich aan de regels houdt, zal het ook sneller de goede kant opgaan met de afname van het aantal coronabesmettingen en kan er in de nabije toekomst snel weer wat meer.

Blijf Gezond! Zodra er nieuws is, melden wij ons weer.

Bestuur van ATTV Treffers Arnhem