Voorlopig geen tafeltenissen mogelijk voor leden vanaf 18 jaar; jeugd kan wel trainen

Beste leden, ouders van jeugdleden,

Tijdens de persconferentie van 3 november over het coronavirus zijn de maatregelen voor de sport voor de komende 2 weken verder aangescherpt. Helaas zijn hier voor jullie als leden consequenties aan verbonden.

Voor de jeugd t/m 17 jaar verandert er niets. Zij kunnen gewoon blijven trainen, uiteraard ligt de competitie nog stil. Vergeet niet je handen bij binnenkomst te desinfecteren, thuis om te kleden en bij klachten thuis te blijven. Er mogen per trainingsgroep maximaal 2 volwassen trainers voor de groep staan.

Vanaf 18 jaar verandert er helaas wel iets. Wij hebben als bestuur besloten om voor iedereen vanaf 18 jaar het tafeltennis bij Treffers stil te leggen, voor de periode van donderdag 5 november t/m woensdag 18 november. De maatregelen die genomen zijn door het kabinet gelden voor 2 weken, deze gaan morgen in en na deze 2 weken gelden (voorlopig) de oude maatregelen weer.

Waarom hebben wij deze maatregelen genomen. Onderstaand deel komt van de NTTB site:

Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
-> 2 spelers per tafel, geen dubbel
de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
zij niet mengen.
-> 2 spelers per tafel, niet wisselen, speelveldomrandingen tussen de tafel
Als wij bovenstaande bij Treffers in de praktijk willen brengen, en dus omheiningen gaan plaatsen, verdwijnen er nog 2 tafels om te spelen omdat er anders te weinig ruimte is. Dan houden wij 4 tafels over en je mag niet meer wisselen van tegenstanders. Je kan feitelijk nog met 8 mensen in de zaal zijn, een uur lang tegen dezelfde tegenstander spelen, de tafels schoonmaken en daarna kan een andere groep van 8 personen een uur spelen. Aangezien onze groepen / avonden bijna allemaal uit minimaal 20 man bestaan, is deze situatie niet werkbaar.

Mochten de gister aangekondigde maatregelen langer dan 2 weken gaan duren, zullen wij verder moeten gaan kijken of er toch iets van een reserveringssysteem opgetuigd kan worden. Voor nu lijkt het voor ons het beste besluit om het tafeltennis vanaf 18 jaar tijdelijk stil te leggen, om niet in onmogelijke situaties terecht te komen.

De bovenstaande boodschap is niet leuk. Behoudens lekker bewegen, is het spelen van Treffers ook van sociaal belang. Dat begrijpen wij heel goed. Aan de andere kant hebben wij ook te maken met een te hoog aantal besmettingen in Nederland en moet de curve naar beneden gebogen worden om de zorg in stand te houden. Als wij nu 2 weken lang stil moeten zitten en daarna weer door kunnen in goede gezondheid is dat ook heel belangrijk.

Wij rekenen op jullie begrip. Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Bestuur ATTV Treffers Arnhem