Treffers in Hasselt

Ook in 2017 is Treffers weer naar het pittoreske Hasselt vertrokken om deel te nemen aan de 25ste International Youth Cup. De delegatie bestond dit maal uit 5 begeleiders, deze hadden de volgende taken:

  • Nico, coach en bananenadviseur
  • Theo, coach en de serieuze begeleider
  • Daniël, coach, speler en entertainer
  • Albert, coach en regelaar vooraf
  • Aswin, voor de catering en beheer van het tentencomplex

Ook waren er 8 spelers die de reis naar België aanvingen, bestaande uit 3 teams

  • Bboys 1: Jean en Jeffrey, helaas op het laatste moment 1 afmelding waardoor dit team een speler tekort kwam
  • Bboys 2: Tom, Ryan en Giel
  • Cboys 1: Lucas, Koen en Nick

 

Met dit zooitje ongeregeld moest het Pinksterweekend een succes worden. Op vrijdag ving de reis aan. Het was prachtig weer en er waren weinig problemen op de weg. Aswin was vooruit gegaan en had een prachtige plek gereserveerd om de vouwwagen op te zetten. De rest kwam wat later en kon prima aanschuiven en genieten van de soep en broodjes knakworst die lagen te pruttelen. De tentjes werden opgezet en het was duidelijk dat Tom geoefend had. Zijn tent stond 2 uur sneller overeind dan vorig jaar.

Nadat de eerste (nacht)rust gedaan was, kon er gespeeld gaan worden. De jongens werden tijdens het ontbijt toegezongen door de begeleiders die een zeer uitgebreid arsenaal aan Nederlandstalige meedeiners ten gehore brachten. Of ze er allemaal even vrolijk van werden…..
De temperatuur in België lag rond de 25 graden en minstens 10 graden hoger in de zalen zelf. Het luie zweet waren de meesten wel gelijk kwijt, maar reëel gezien was het veel te warm. Jean en Jeffrey kregen hulp van Daniël. Zijn punten telden weliswaar niet mee, maar toch konden ze nu met 3 spelers aantreden. Maar ook met 2’en haalden zijn keurig de strijd om de bovenste plaatsen. Voor Bboys 2 en Cboys 1 was de tegenstand iets te groot, er werden puntjes gesprokkeld maar meer zat er niet in. Individueel werden de nodige potjes gewonnen, waardoor individueel vol goede moed vooruitgekeken werd naar de zondag. Bij terugkomst op de camping bleek het gehele tentenkamp van Treffers verdwenen, deze Hasselt editie werd dan ook al omgedoopt tot Treffers Calais. Aswin heeft op last van de organisatie de tenten moeten verplaatsen, omdat de Duivenvereniging een belangrijke meeting had en zij daar de auto’s neerzetten. Zodoende moest een geliefde tafeltennisvereniging wijken voor een paar beesten die normaal gesproken alleen besproken worden als ze je balkon onder schijten. Tja, we blijven in België. Aswin heeft met wat hulp alle tenten op het grasveld verderop neergezet. Ach, hij is wel lekker in beweging gebleven….
’s Avonds was er nog het diehards toernooi voor de begeleiding. Theo en Nico vonden het te warm, Daniël niet. Helaas kwam hij de poule niet door, ondanks dat die vooraf redelijk overtuigd van het feit was dat hij het toernooi zou gaan winnen.

Door naar de zondag. De Bboys 1 weten nu wat het bereiken van het hoofdtoernooi inhoudt, 2 kansloze nederlagen, maar wel veel geleerd. Bboys 2 en Cboys deden wat ze konden, maar konden niet voorkomen dat zij beide op maandag voor de laatste plaats gingen strijden. Individueel kon alleen Lucas nog een potje winnen, verder was het niveau iets te hoog.
’s avonds was het tijd voor de karaoke. Treffers was direct bij het begin van de avond aanwezig en ging als laatste weg. Gelukkig werd het gedurende de avond steeds drukker, maar mocht er een prijs bestaan voor het winnen van de karaoke, dan was deze voor Treffers. Ook de originaliteitsprijs ging naar Treffers. Theo deelde een sneertje uit naar de organisatie door speciaal voor hen het lied “Alle duiven op de dam” te zingen. Ook werd collectief “We are the champions” gezongen. Uiteraard opende Nico de avond met het “Bananenlied”. Jeffrey, onze chef du nop, zong samen met verdediger Max het Will Griggs ek lied, your defence is terrified (jaja, zelfspot genoeg). Heel leuk en positief om te zien was dat onze jeugd naar een wat aarzelend begin, toch ook zelf liedjes ging aanvragen en zingen (nou ja een vorm van dan…). De verlegenheid was snel verdwenen toen de muziek aanging en vooral Jean en Lucas gingen helemaal los.

Na deze gezellige avond volgden  de afsluitende wedstrijden op de maandag. Bboys 1 verloor 2 maal en eindigde zo als 12e. Een knappe prestatie met 2 man en Jean kan terugkijken op een goed reïncarnatiedebuut bij Treffers. Bboys 2 verloor de streekderby tegen Betuws Glorie 3 op de dubbel (3-4) en eindigde zo als 21ste en laatste. Zoals zij zelf vooraf al aangaven, wij zijn hier om te oefenen en dat is gelukt. Cboys 1 won de streekderby tegen Betuws Glorie 3 wel. Ook deze wedstrijd ging tot de dubbel, maar hier viel de wedstrijd wel onze kant op. De Cboys eindigde zo als 13e.

Ok, we hebben geen prijzen gewonnen, maar wel veel lol en schik gehad. Daarnaast was er ook de schrik om het verdwenen kamp, maar even later kan je daar ook wel weer om lachen. De inzet bij de jongens was buitengewoon, evenals de discipline. Het leek er bijna op dat de begeleiders door de spelers begeleid moesten worden, in plaats van andersom. Kortom een voorbeeldige groep en ik zeg alvast tot volgend jaar.