Wiltschutfinale in Arnhem

Vrijdag 7 juli vond in de TreffersDome de finale van de Wiltschutbeker plaats. Als je de finale niet haalt, moet je hem maar mede mogelijk maken. Normaal gesproken beginnen we deze stukjes altijd met het feit dat het met deze temperaturen te warm is om in de zaal te spelen, dat viel nu door de airco reuze mee. De Gemeente Arnhem heeft hierin voor een goede oplossing gezorgd, dank namens iedereen binnen Treffers en de spelers van vanavond.
Om tot een finale te komen, moet je een aardig lange weg afleggen. Treffers zelf deed dit jaar met 2 teams mee aan het toernooi en beide teams overleefde de poule. Voor Treffers 1 waren de laatste 32 het struikelblok, Treffers 2 kwam tot de laatste 16. De resultaten zijn wel eens beter geweest, maar ook vele malen slechter. Als er 68 teams meedoen, kan niet iedereen de finale halen. Desalniettemin had Treffers graag wat verder gekomen!

De finale werd uiteindelijk bereikt door Odion 1 en Tik Hard 1. Tik Hard won 2 jaar geleden de beker en was derhalve vooraf licht favoriet. Odion daarentegen kon uiteraard de Achterhoekse mentaliteit in de strijd gooien, d’ran. Het werd een spannende strijd, enthousiast meebeleefd door flinke supportersscharen van beide verenigingen. De Wiltschutbeker leeft en dat is mooi om te zien!

Odion kwam makkelijk op 1-0, maar daarna draaide Tik Hard de wedstrijd om. Zij kwamen met 3-1 voor, maar eerlijk gezegd kregen ze wat hulp door de zenuwen bij de Odion. Je had het gevoel dat Odion de hele wedstrijd de overhand had, maar dat de punten niet vielen, een typisch gevalletje scorebordjournalistiek. Na de 3-1 achterstand viel het kwartje wel bij Odion en ging het ineens hard. Er werden 3 partijen op rij gewonnen en bij 4-3 boekte Leon Helmink een eenvoudige zege voor het beslissende punt. Het Achterhoekse gedeelte van het publiek door het dolle heen, de Wiltschut winst is een opsteker voor de hele regio zoals de voorzitter van de afdeling later zei.

Nadat deze partij was afgelopen, konden de hoofden gedraaid worden en nog de laatste paar punten om de 3e en 4e plaats bekeken worden. De strijd tussen TCB en Velp was spannend tot de laatste game, maar uiteindelijk zegevierde TCB met 5-4 en werd daarmee de nummer 3 van de Wiltschut.

Rond 23.15 uur begon de prijsuitreiking, met Odion 1 als glorieus middelpunt. Treffers feliciteert Odion van harte met de overwinning. Daarnaast een bedankje aan de organisatie, Michel en Sharon, want ook dit jaar was de Wiltschut weer een succes. Op naar volgend jaar en dan zal Treffers opnieuw een gooi gaan doen naar de beker. Dit jaar waren wij er door organisatie van de finale een beetje bij, nog leuker is als je er ook daadwerkelijk in staat!

Voor nu wensen wij iedereen een fijne zomervakantie!