Super Indy !

Zaterdag 11 mei en zondag 12 mei was de Jan Massinkhal in Nijmegen het decor voor de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2019. Zaterdag de  b licenties en zondag de a licenties plus de besten van de b licenties.

Zaterdag traden voor Treffers aan Anna, Ferron, Mathijs en Indy. Voor Anne en Ferron de eerste keer dat zij aan een nationale welpen titelstrijd deelnamen. Dat ging best goed. Anna wist een game te winnen met dank aan coach Franke en Lucas wist Ferron naar twee keer wedstrijdwinst te helpen. Dat was vooraf niet verwacht en dus fun.

Mathijs wist dat hij het zwaar zou krijgen. Helaas was hij niet honderd procent fit en moest dus genoegen nemen met 1x winst bij de jongens pupillen. Er was nog één andere wedstrijd met winstkansen maar meer zat er volgens coach en opa Henk deze keer niet in.

Maar dan Indy. Vooraf was ingeschat dat er kansen voor haar in het verschiet lagen. Maar dan moet het ook wel een beetje meezitten op zo’n dag. Aangemoedigd door coach Daniël verliep de ochtend perfect. 6x winst in een zware poule is niet niks. De achtste finales ging ietsje moeilijker maar ook duidelijk gewonnen. Gevolg, halve finale bereikt en ja, zondag bij de A’s meespelen !. In de halve finale was er flinke strijd en ging het net aan in de vijfde game mis. Super toernooi en een medaille.

Zondag mocht Indy met Daniël terugkomen. Dat was vooraf ingeschat als leren, ervaring opdoen enz. Dat lukte maar moeizaam. Nu echt sterkte tegenstanders. Niettemin in de poule van 5 toch nog eentje gewonnen.

Met dank aan de familie de Vries en de familie Freriks voor de ondersteuning.