Verslag Beerenburgtoernooi op 9 mei 2019

De 50-plus groep van Treffers heeft de onderlinge krachten weer eens gemeten. Het -reeds 22ste- toernooi met het bruine drankje in de naam was deze keer door diverse omstandigheden (vakantie, blessures en andere beletselen niet zo drukbezocht. ‘Slechts’ 18 spelers betraden onze arena, waar 6 tafels opgesteld stonden.

Drie zeskampen enkel, dus 5 x 3 games met een maximum van 15 punten werden voor de drankpauze gespeeld en na het drankgelag volgden er al dubbelend nog 2 x 3 games. Bij 100% winst kon je dus 21 punten behalen. Dat lukte niemand, maar uiteindelijk waren er 2 personen (Piet Zantinge en Piet Gerdsen), die 17 punten scoorden, 1 persoon (Wim Diesveld), die 16 punten bij elkaar speelde en 2 personen (Arnold Steenbrink en Dick Arts), die 14 punten wisten te vergaren.

Het toernooi verliep vlot en de hapjes werden klaargemaakt en opgediend door mevr. Jonathan. Zij viel in voor Theo Wemmers, die met vakantie in het buitenland vertoeft. De beide genoemde Pieten moesten het nog in een ‘best of three’ tegen elkaar opnemen om uit te maken wie er op het hoogste podium mocht plaatsnemen. Piet Zantinge won het toernooi dankzij zijn vaste en trefzekere slagen.

Rond half 3 was alles achter de rug en kon alles weer netjes opgeruimd worden. Min of meer besloten werd om dit toernooi geen twee keer maar slechts één keer per jaar te houden, maar dan met meer deelnemers. Tenslotte hebben we ruim dertig 50-plusleden. Wanneer dat toernooi in het jaar gehouden zal worden moet nog nader bepaald worden, maar bij voorkeur niet in de vakantie en er moet ook wel wat rekening gehouden worden met de lopende competitie.

Jan Huigen.
Bijgaand enkele plaatjes van het toernooi.