Slotronde jeugd voorjaar 2019.

De laatste dag van de voorjaars jeugdcompetitie kon in zijn geheel thuis worden gespeeld.

Treffers 1-GTTC (Groningen) 1 = 6-4.
Hierdoor een 5e plaats in de landelijke C competitie. Geen geweldig resultaat maar na een slecht begin kwamen er genoeg overwinningen en gelijke spelen om met plezier op deze competitie terug te kunnen kijken. Remko sloot in stijl af met 3 overwinningen. Jean won er hard werkend als altijd 2 en voor Yoran was er 1 partij als slot akkoord voor zijn jeugd carrière.  Coach Rik melde terloops meer dan 1200 kilometers gereden te hebben in deze competitie.

Treffers 2-Zevenaar 2= 4-6.
Het kampioenschap in de eerste klas was vorige week al binnengehaald. Er viel niets meer te bewijzen. De snee zat er niet meer in, maar dat gaf niets. Koen en Ryan ieder 1x en Lucas toch nog 2x en dus de kopman. Felicitaties voor coach Jeffrey die zijn manschappen steeds wakker wist te krijgen als dat nodig was.

Treffers 3-Zevenaar 3 = 4-6.
Coach Daniël moest nog even vol aan de bak in de laatste wedstrijd in de tweede klas. Kopman Feng ontbrak. Vervanger Mathijs liet zien wat hij al kan en pakte er 3. Stijn met ups en downs wist er ook 1 te pakken. Indy scoorde een heleboel games maar geen partij. Het team is gedeeld 6e geworden en dat is prima nadat men 1 of zelfs 2 klassen heeft overgeslagen.

Treffers 4-Essentia 1 = 4-6.
De hele week ging het erover hoe de 0-10 te vermijden en het afscheid van Meindert en Nick glans te geven. Bij de start bleken de Bemmelnaren slechts met twee te zijn waardoor er zonder inspanning 3 punten in onze schoot vielen. Niettemin probeerden alle spelers fanatiek er toch nog meer van te maken. Kopman Arvid wist er nog 1 bij te winnen. Coach Albert had een genoegelijke middag. De laatste plaats is de terechte plaats voor dit team in de tweede klas.

Treffers 5-TCB 3 = 1-9.
Drie punten waren genoeg voor het kampioenschap in de vierde klas wist coach Jeffrey. Maar zonder Felix en met Bence en Marnix uit de startersklas als invallers moest er wel heel veel door Max gedaan worden.  En als die twee vijfde games van Max en Marnix de goede kant uit waren gevallen dan was het mogelijk geweest. TCB versaagde niet en speelde voor wat het team waard was. Proficiat met de titel in deze klas. Kop op voor onze mannen met coach Jeffrey. Dit was een erg goede competitie. Vierde man Maurits heeft goed aangemoedigd en de geblesseerde Tycho liet zich ook horen.

Treffers 6-ONI 4 = 6-4.
Coach Albert had nog net genoeg spelers over voor de laatste partij wegens de invalbeurten van zijn twee kopmannen. Net als in de uitwedstrijd wisten Ferron, Anna en Lucas zich met ieder twee winstpartijen goed staande te houden. Hierdoor is dit geheel uit beginners bestaande team keurig op de tweede plaats geëindigd.

Nog een hartelijk dank aan Doreen, Els, Henk en Corry voor de geweldige baromlijsting van de gehele dag.

Na  afloop was er een erg gezellig samenzijn van spelers, bestuur, coaches, ouders, broertjes en zusjes.
Team twee werd door voorzitter Theo gehuldigd. Van de afzwaaiende spelers werd afscheid genomen en was een extra prijs voor Ferron, die het beginnerstoernooi vorige week heeft gewonnen. Cor de Leeuw had ook een verrassing voor alle jeugd competitiespelers waarvoor onze dank! Onder de geluiden van vrolijke muziek werd een klassiek frietje met wat lekkers door iedereen weggewerkt. Daarna moest er natuurlijk nog flink vrijgespeeld worden. De deur was open om 9.15 uur en ging dicht om 20.00 uur. Een goed bestede Treffers dag.