Kwartfinales Nationale Jeugd Meerkampen.

Zondag 2 december 2018. Op naar Almere naar het grote Nationale Sportcentrum. Twee auto’s vol kinderen Reef (Anna en Mathijs) en de Vries (Indy).  Eén auto apart met de aangewezen coaches (Nico, Albert en Jan-Willem. En dan niet te vergeten de nodige ouders en één opa.

Anna was laatste geworden in haar afdelingsronde bij de meisjes welpen maar mocht toch meedoen. Zij ging niet voor de wedstrijdpunten maar om ervaring voor volgend jaar op te doen en te kijken of er een game te scoren viel. Dat laatste lukte en gaf ons allemaal en Anna veel plezier. Het tellen ging ook al veel beter. Dank aan coach Jan-Willem.

Indy werd vooraf kansrijk geacht om de volgende ronde te halen. Maar de poule kende vele kanshebbers en er moest vanaf ronde één flink gestreden worden. Gaandeweg de dag wist Indy de zenuwen onder controle te krijgen en wist twee partijen winnend af te sluiten. De derde partij nodig voor plaatsing mislukte net aan. Al met al is haar progressie in technisch en mentale zin goed zichtbaar. Coach Nico heeft volop meegedacht en gewerkt om tot een goed einde te komen.

Mathijs was de outsider in zijn poule. Hij was de enige die een game af wist te snoepen van de nummer één van de nationale pupillen ranglijst. Tegen de nummers 2 en 3 had hij die kans niet. De twee partijen die hij kon winnen wist hij goed binnen te halen. Dus goede inzet en getoonde wilskracht maar niet goed genoeg tegen de de pupillen top. Coach Albert kon het allemaal wel waarderen.

Ouders, opa, spelers en coaches hartelijk dank voor de getoonde inzet.

De volgende ronde van de NJM is op zondag 3 februari 2019 bij Treffers en in sporthal De Citadel in Lent. Organisatie NTTB en Treffers.  medewerkers gezocht. Graag melden bij Albert.