Kampioenschappen van Gelre 2019.

Met zeventien spelers en zeven coaches toog de Treffers equipe op zaterdag 5 januari 2019 naar de Jan Massinkhal te Nijmegen voor de traditionele kampioenschappen van de NTTB Afdeling Gelre. Een fraai gezicht om 8.00 uur was te zien in de eerste rij tafels. Alle Treffers spelers in hun Treffers shirtje braaf samen aan het inspelen. De coaches konden daarna de taken verdelen en er was veel werk aan de winkel in alle enkel en dubbelspel klassen. Het werd een uiterst succesvolle dag voor Treffers.

De mooiste en hard bevochten prijs was de tweede plaats in het hoofdtoernooi van de meisjes pupillen/welpen klasse. Indy miste maar net de eerste prijs na een lang en stevig duel met A-welp Sophie Bongers van Hutaf. De weg naar de finale was lang en doornig maar de finaleplaats maakte alles goed. Trotse ouders en grootouders bleven dicht bij Indy en coach Daniel in de buurt.

Minstens zo leuk was de winst in het troosttoernooi van de jongens welpen. Max  kon zich in de ochtend niet echt opladen. Maar gaandeweg de dag werd hij steeds zelfverzekerder. Aangemoedigd door coach Theo wist hij zijn finale te winnen. Het duurde even voordat zijn moeder het allemaal kon geloven.

Jean was op oorlogspad maar  ging er in de kwartfinale van het hoofdtoernooi van de jongens junioren D1 uit. Met ere dat zeker. Koen sneuvelde in de poule. Wel een goed debuut op dit niveau.

Nick, Arvid , Ryan en Stijn kwamen in de kwartfinale van het hoofdtoernooi van de jongens junioren D2 uit. Dat was al erg goed. Grote verrassing toen Stijn als debutant ook nog de halve finale bereikte en daar lang in mee kon komen,

En dan was er Feng. Feng wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de kadetten D2 klasse en kwam pardoes in de finale terecht. Hij voerde een lang gevecht met Lukas Masselink van Hercules. Diens verdedigende spel was Feng dit keer te machtig.

Mathijs kwam in het hoofdtoernooi van de pupillen D1 klasse terecht als poulewinnaar. In de halve finale kwam er een einde aan zijn opmars. Coach Henk hoopte op meer maar hiermee moeten wij maar tevreden zijn.

Maud de Jong deed niet onder voor al haar trainingspartners. Zij scoorde een fraaie finaleplaats in het troosttoernooi van de meisjes junioren/kadetten D klasse. Anne van Alst van ONI was uiteindelijk de sterkste.

Het kon niet op zaterdag want Lucas Willemsen wist zich in het jongens junioren D1  troosttoernooi tot in de halve finale te spelen. De noppen van Adrie van Tuil van SKF werden hem uiteindelijk teveel.

Meindert, Felix, Sophie en Anna wisten allemaal te scoren tijdens hun debuut op de GK jeugd, maar konden zich nog niet zo onderscheiden als de meer ervaren spelers en speelsters.

In de diverse dubbeltoernooi hebben wij ons niet kunnen manifesteren. Allen Lucas en Jean konden een tijdje mee totdat er een sterk landelijk A dubbel langskwam.

Finale plaatsen voor Indy, Feng, Maud en Max. Halve finale plaatsen voor Lucas en Mathijs. Positieve resultaten van alle andere deelnemers. Dat leverde op dat alle coaches: Peter, Janwillem, Theo, Albert, Jeffrey, Daniël en Henk moe maar tevreden naar huis konden, zij het wat later dan in voorgaande jaren. Een hartelijk dank voor al het harde werk is op zijn plaats De trainers mogen tevreden zijn met de door de spelers geboekte progressie.  De ouders bedankt voor de betoonde ondersteuning, dat hielp ons de dag door.