In Memoriam Sietze Zoodsma

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen dat Sietze Zoodsma op 77 jarige leeftijd is overleden.

Sietze werd een paar jaar geleden getroffen door de verschrikkelijk ziekte kanker en eind 2017 gaf hij bij zijn eigen Zoodsma toernooi al aan de editie van 2018 niet te halen. Uiteindelijk haalde Sietze de editie van 2018 wel, maar belde hij de dag zelf hoorbaar aangedaan af omdat zijn gezondheid het niet toe liet naar Arnhem te komen. De oneerlijke strijd tegen zijn ziekte heeft hij uiteindelijk niet kunnen winnen.

Onze oprechte deelneming gaat allereerst uit naar Lies, zijn zoon Christian, schoondochter Patricia en kleinzoon Tristan die veel kracht nodig zullen hebben om dit enorme verlies te verwerken. Maar uiteraard ook naar alle andere naaste dierbaren.

Sietze was de barkeeper van Treffers. Eerst op de dinsdagavond bij het vrij spelen, later ook op de competitieavonden bij de senioren en de jeugd. Sietze was eigenlijk altijd wel in de zaal te vinden en als barkeeper weet je altijd het meeste van iedereen. Dat maakte Sietze een geliefd persoon binnen de vereniging.

Na het overlijden van zijn vrouw Marja vond hij later nieuw geluk bij Lies. Na een tijdje besloot Sietze naar haar toe te verhuizen, op weg naar het hoge noorden. Dat betekende het einde van vele jaren Sietze bij Treffers. Om Sietze te bedanken organiseren wij jaarlijks in december het Sietze Zoodsma toernooi, een dubbel toernooi waarin jeugd en senioren samen spelen. Precies zoals Sietze het graag zag. Ieder jaar kwam Sietze trouw naar Arnhem om de prijzen uit te reiken, behalve dan afgelopen jaar.

Sietze bedankt voor de vele jaren inzet bij Treffers. Het Sietze Zoodsma toernooi zal ook eind 2019 weer plaatsvinden en ook dan spelen jeugd en senioren weer samen.

Namens het bestuur van Tafeltennisvereniging Treffers

Theo Wieland