Hasselt 2022.

Hasselt, of beter gezegd, de YVC cup van de TTC Hasselt te St. Lambrechts-Herk.

De voorbereiding begint zo rond januari. Gekeken wordt welke spelers uitgenodigd zouden kunnen worden. Zij moeten in ieder geval enigszins zelfstandig zijn en zich zonder problemen zonder hulp van ouders en anderen staande kunnen houden. Vanwege het niveau moet je tegen je verlies kunnen. Uit voorgaande jaren weten wij dat de allerjongste spelers in het buitenland al zo veel dagelijks trainen dat deze groep beter niet mee kan gaan. Uitzonderingen daargelaten. Dan is er de zoektocht naar mede organisatoren. Zonder genoeg hulp geen uitstapje. Als dat allemaal duidelijk is start in januari de werving van de spelers.

In maart/april valt de uitnodiging uit Belgie op de mat. Dan worden de teams geformeerd. Mogelijk het moment om samen te werken met andere verenigingen. Dat is vaak gedaan om de teams beter aan te laten sluiten. De zoektocht naar tenten en caravans begint. In mei moet het klaar zijn.

In de week voor afgaande aan het toernooi komen staf en spelers bijeen. Alle afspraken worden gemaakt en bevestigd.

Het toernooi wordt standaard in het Pinksterweekeinde gehouden. 
6Vrijdag: heenreis, tentje bouwen, terrein verkennen
Zaterdag en zondag elke ochtend teamwedstrijden en elke middag individuele wedstrijden.
Zaterdagavond toernooi voor de begeleiders. zondagavond feest.
Maandag laatste teamwedstrijden, opruimen terrein en de terugreis.

De Treffers equipe was dit jaar versterkt met Marijn Opheij van Sc Velp, die zich perfect aanpaste aan onze groep. 

Wij hadden een leuke plek om te staan onder de bomen. Met de Boekweit-caravan als belangrijk draaipunt want, kookgelegenheid, koelkast en droge vloer aanwezig. De partytent van Vince was erg belangrijk als plek voor ontbijt en gezamenlijke hangplek voorzien van fraaie kerstverlichting. Het bouwwerk bleef ook nog staan tijdens de hoosbuien. De drie grote tenten waren uiterst nuttig als je het collectief snurken even vergeet. O ja, als de deur open staat en het regent wordt alles nat. Lesje voor de volgende keer. Alle tenten stonden vroeg overeind. Dat was voor het eerst.

Qua voedsel is het iedereen nu duidelijk dat de porties in Hasselt groot genoeg zijn. De melding vooraf dat er kasgeld nodig was had niet iedereen echt begrepen. Je kunt niet overal pinnen is gebleken. Enige improvisatie loste alle problemen op.

Resultaten:
D-girls.
Anna en Nienke hielden zich goed staande. Als team behaalden zij de tweede prijs. Hetgeen de eerste meisjes beker in de historie opleverde. 
A-boys.
Franke, Joran, Ryan en Jeffrey mochten toch nog een keertje meedoen. Prijzen zijn er niet behaald. Zij waren belangrijk voor de onderlinge sfeer. Franke waren wij even kwijt, maar hij dook geheel verbaasd dat wij hem kwijt waren toch weer op (even yoghurt wezen halen).
B-boys-elite.
Ingeschreven bij de elite omdat Mitchell dat zo leuk vond, maar die kon op het laatste moment niet mee. Mathijs, Stijn en Roemer hebben zich goed van hun taak gekweten. Door op de laatste dag op het juiste moment wakker te zijn konden de laatste plaatsen vermeden worden. Dus een goed resultaat.
B-boys.
Moesten vanwege de aantallen teams de eerste dag meedoen met de elite boys. Daar was weinig eer te behalen. Later in de eigen klasse ging dat een stuk beter. De derde plaats als team was dik verdiend.
Individueel noteren wij de beide derde prijzen van Stef en Marijn bij de B-boys. Nienke werd ook derde bij de D-girls en Anna wist de D-girls te winnen.

Dat zijn zeldzaam goede resultaten voor Treffers tijdens dit toernooi. De sfeer onderling was ook zeer goed. De ondersteuning van Michel en Bart was perfect. De coaching van Vince, Daniel en Albert zorgde voor genoeg spanning en ontspanning op de echt belangrijke momenten.

Het was weer een mooi avontuur in ons nabije buitenland. Wij gaan een volgend keer graag weer op pad. Met dank aan alle vervoerders die zorgden dat iedereen op zijn plaats kon komen tijdens de heen en terug reis en op de dagen zelf.