Hasselt 2019.

Pinksteren. Al sedert jaar en dag de periode van het jaar dat een Treffers jeugddelegatie zich meldt voor de IYC (international  youth cup) van de TTC Hasselt (België).  In de voorbereidende periode bleken er drie eigen Treffers jeugd teams te zijn. Tevens zouden enkele buurverenigingen door diverse omstandigheden niet meedoen. Hieruit formeerde zich een sterk jongensteam.

A boys: Yoran, Franke en Jean. zij speelden op de Beukenhof en moesten zien de laatste plaats vermijden. Dat was een hele klus want het niveau van de opponenten was weliswaar zeer wisselend maar ook wel behoorlijk goed. Helaas moesten er hoofdzakelijk flinke nederlagen geïncasseerd worden. Individueel ging het beter en heeft iedereen zijn partijtjes mee kunnen pakken.

B boys 1: Joeri, Dani en  Jesper (Hutaf, SKF, Hutaf).  In Runkst is er gespeeld. Dit team zou gezien het aanwezige niveau hoog moeten kunnen eindigen. Zaterdag werden alle tegenstanders aardig ingeblikt. Ook zondag was er geen wolkje aan de hemel. De grote gooi naar de finale op maandag is niet gelukt.  in de halve finale kwam het team met 0-3 achter maar door allemaal eenmaal te winnen werd het al snel 3-3 Helaas ging het dubbel net aan verloren waardoor er gestreden moest worden om plaats drie. En met succes!

B boys 2: Ryan, Lucas en Tom. Hier waren de verwachtingen vooraf niet al te hoog. Niet alle spelers hadden veel tijd in de voorbereiding kunnen  stoppen en je moet in ieder geval een zekere vastheid bezitten als je niet laatste wil worden. De zaterdag verliep niet best. Geen vorm bij wie dan ook. De zondag volgde de wederopstanding. Aan de hand van Tom werd een plaatsing bij de nummers 7-10 mogelijk. Maandag viel alles op zijn plaats en dus kon plaats 7 binnen gehaald worden.

D boys: Mathijs, Feng en Stijn. Voor Stijn het eerste grote avontuur buiten ons land qua tafeltennis. Feng en Mathijs waren er vorig jaar al bij. Op dag één speelde het team gelijk tegen het Belgische Limburg waardoor er gestreden werd om de plaatsten 1 t/m 6.

Individueel leverde de jeugdspelers geen opvallende prestaties op. De grote surprise was dat Tom in zijn poule ongeslagen bleef. Dat Joeri, Dani en Jesper dat ook deden was voor hun doen normaal te noemen. Geen eremetaal bij de jeugd.

Maar er waren ook nog de speciale leiderstoernooien. Het die hards toernooi werd een prooi voor coach Dicky die naast goed tafeltennis ook tijd vond voor fraaie showelementen. De hele zaal was hem daar dankbaar voor. Alle Treffers reizigers volgden luidkeels aanmoedigend de wedstrijden van Dicky en Daniël.

Daarnaast nog een hardbattoernooi voor de fanatiekelingen die geen genoeg konden krijgen van het spelletje. Maar liefst 7 spelers uit de Treffers selectie deden hieraan mee. Dani, Jesper, Lucas en Daniël strandden in de poule. Yoran behaalde de kwartfinale. Joeri werd derde, Dicky wist met behulp van coach Mathijs het toernooi te winnen.

In totaal één teamprijs en drie individuele prijzen. Weliswaar allemaal in handen van onze medereizigers, maar toch hartstochtelijk gevierd door de hele groep!

Op camping De Beukenhof stonden de tenten. In de nacht van vrijdag op zaterdag is onze grote partytent ten hemel getrokken en niet meer heel teruggekomen. alle andere tenten hebben het stormachtige weer goed overleefd. Zelden zo’n slecht weer gehad op dag één. Ook bij onze buren ging het nodige de lucht in.
ieder moest zijn eigen boterhammetjes maken. met de nodige aanmoedigingen van de leiding is dat ook gelukt. Camping chef Bart moest wel vaak mensen achter de vodden zitten om iets te doen. Uiteindelijk zijn er schoonmaak en opruimroosters ingesteld. Dat werkte overigens goed.

Hartelijk dank aan Dicky, Noor, Theo, Bart, Daniël en Albert voor het organisatie en coachwerk. Mede dankzij de inzet van iedereen was de sfeer erg goed en het plezier groot. Tevens dank aan de familie  Van Bergen, Janssen, Vreman, van Zanten en Lewin voor de bijdragen aan het vervoer. René weer zeer bedankt voor het mogen lenen van de broodnodige aanhang.

Moe maar zeer voldaan is iedereen huiswaarts gegaan. Tot volgend jaar.  foto’s volgen later.