Daniël Sinke in het nieuws op de NTTB-Gelre-site

De NTTB-Gelre heeft op haar site een rubriek ’11 vragen aan…’.
Dit keer is ons aller Daniël geïnterviewd. Hij was uitgenodigd door Dicky de Jong, ons Wiltschut-Treffers-lid.

Het werd een interview met nu al legendarische antwoorden!

11 vragen aan… Daniël Sinke

Ditmaal 11 vragen aan Daniël Sinke.

Vraag 1: Waar kunnen de mensen uit tafeltennisland je van kennen?

De mensen uit tafeltennisland kennen mij natuurlijk van ATTV Treffers uit Arnhem, waar ik al bijna tien jaar lid ben. De laatste paar seizoenen speel ik voor het eerste herenteam in de eerste klasse. Ik ben ook vaak achter de bar te vinden, vooral in de late uurtjes, waar ik intens kan genieten van het klaarmaken van Panini’s en andere versnaperingen voor onze gasten. Daarnaast ben ik coach van het derde jeugdteam en ga ik geregeld mee om jeugdspelers te begeleiden op toernooien.

Vraag 2: Hoe lang tafeltennis je eigenlijk al?

Ik ben op mijn negende begonnen met tafeltennis, bij de club Rapidity uit Beverwijk. Door een schooltoernooi ben ik toen in aanraking gekomen met tafeltennis. Na één jaar ben ik verhuisd naar Arnhem en ben ik lid geworden van ATTV Treffers.

Vraag 3: Wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn droom najagen om de beste en leukste basisschoolleerkracht te worden van Nederland.

Vraag 4: Welke sport zou je doen als je niet zou tafeltennissen?

Voetbal. Ik ben een tijdje lid geweest van voetbalvereniging de Kennemers uit Beverwijk. Toen ik in de E2 zat, werd ik naar E3 en later in E5 geplaatst. Ik heb 1 doelpunt gescoord, een penalty. Het werd duidelijk dat er niet meer in zat. Een vriendenteam lijkt me nog steeds wel leuk.

Vraag 5: Wat vind je het leukste aan de sport tafeltennis?

Dat zijn voor mij de wedstrijden. Wanneer je de underdog bent, met enorme bluf spelen en dan toch winnen, of de momenten dat je boven je zelf uitstijgt. Of de spanning van de beslissende set! Maar daarna komen al snel de mensen eromheen en de gezelligheid.

Vraag 6: Wat vind je het leukste aan je eigen tafeltennisvereniging?

Dat wij een hele hechte en betrokken vereniging zijn. De wedstrijdavonden maar ook de activiteiten in en rondom de club zijn altijd heel gezellig (en die leg ik dan ook graag vast). De vereniging heeft veel vrijwilligers, die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen, dan wel in het bestuur, onze trainers, of begeleiding van de jeugd, barinkopen en nog veel meer. Dat is een groot goed voor iedere sportvereniging.

Vraag 7: Wat is je mooiste tafeltenniservaring?

Bekers winnen op toernooien met de jeugd, en natuurlijk Clubkampioen worden!

Vraag 8: Hoe ziet voor jou het ideale competitiesysteem eruit?

3 tegen 3, Best of Five. Play-offs spelen om promotie/degradatie.

Vraag 9: Welke tip wil je meegeven aan de tafeltenniswereld?

Ik denk dat het belangrijk is om een doel voor jezelf te blijven stellen en daar bewust mee aan de slag te gaan. Jong en oud, je kunt altijd in tafeltennis blijven groeien.

Vraag 10: Als je € 1000,- krijgt voor je verenging, wat zou je er dan mee willen doen?

Dat zou ik dan natuurlijk willen investeren in het uitbreiden van ons barassortiment!

Vraag 11: Wie wil je uitnodigen om deze 11 vragen ook eens te beantwoorden?

Ik nomineer Frank Bijsmans van Etac’80.

De link naar de NTTB-Gelre-site:

11 vragen aan… Daniël Sinke