Zoodsma toernooi 2019

Op 7 december heeft het jaarlijkse Zoodsma toernooi weer plaats gevonden. Het toernooi dat de naam draagt van de eerder dit jaar overleden Sietze en is bedoeld om de jeugd en senioren samen te laten spelen.

Vooraf nam de zoon van Sietze nog even het woord en vertelde nogmaals hoe trots zijn vader was dat er een toernooi naar hem vernoemd was. Doordat er dit jaar heel veel nieuwe aanwas meedeed, werd de opzet van het toernooi iets aangepast. Met spelers van 6 en 7 werd het dubbelen een klein probleem en daarom werd er een jeugd en senioren categorie gemaakt.

De jeugd speelde eerst een 10-kamp en vervolgens een rondje om de tafel. Hoe hoger je in de 10-kamp eindigde, hoe meer levens je kreeg. Uiteindelijk bleven er 2 spelers, die in 1 game ging uitmaken wie het Zoodsma toernooi zou gaan winnen. De finale werd uiteindelijk gespeeld door de tweeling Luca en Martijn, waarbij Martijn nipt Luca versloeg. De strijd bij de jeugd was mooi om te zien en ook bij de allerkleinsten was er al voldoende temperament aanwezig.

De senioren kwamen uit in 2 poules van 7, met een lichte voorgift. Heel verassend hield Lucas Willemsen Daniel uit de halve finale, door als 2de te eindigen in de poule. Lucas redde het vervolgens niet tegen Jeffrey in deze halve finale, waardoor Jeffrey tegen Tomas (hij versloeg Franke) de finale werd. De finale was spannend, Jeffrey kwam met 2-1 en 10-6 voor, maar kon het niet afmaken. Tomas pakte toch nog game 4, waarna hij doordrukte in de 5de game en de 2019 Zoodsma kampioen bij de senioren werd.

Het was een geslaagd toernooi, waarbij de oudste deelnemer 78 was en de jongste 6. Dit is precies wat Sietze voor ogen had met dit toernooi!

Wij wensen iedereen een gezond en sportief 2020 toe!