Wiltschut 2018, de beker is een (beetje) binnen

Afgelopen jaar deden 2 teams met Treffers spelers mee aan de Wiltschut, daarnaast kwam van een aantal spelers het verzoek om onder Treffers vlag mee te mogen doen aan dit toernooi. Aangezien wij de beroerdste niet zijn, hebben wij op dit verzoek ja gezegd. Er werden 2 eisen vooraf gesteld, zorgen voor baromzet en de beker winnen.

Vol goede moed begonnen de teams aan hun avontuur. In de poule zaten we met allemaal ploegen van dezelfde verenigingen, dus 1x met zijn allen naar Bit en 2x met zijn allen thuis, tegen respectievelijk TVO en Herpen. Team 1 en 2 van Treffers overleefde de poule niet, team 3 wel. En belangrijker nog, ze zorgden inderdaad voor een goede baromzet.

Ons gelegenheidsteam denderde door het toernooi heen, 5-0 bij de laatste 32, en 5-1 bij de laatste 16 en laatste 8. De kwartfinales waren dit jaar bij Treffers en ook die avond was een groot succes. Leuke wedstrijden en iedereen bleef na afloop nog lang na. Daarnaast waren er ook veel Treffers leden aanwezig.

Maar goed, ons 3e team (als je wint, is het immers wij) gaat naar de halve finale. TCB uit Beuningen is de tegenstander en die werd vooraf licht gevreesd. Treffers kwam op 3-1, maar zag deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen tijdens deze bloedhete zomeravond. Bij 4-3 zorgde Martijn voor de gelijkmaker en moest Max het afmaken. Aangezien de gebroeders De Jong en Mark vooral voor de punten zorgden, kwam er een grote zware druk te liggen op de jonge schouders van Max. Deze keer kon hij de druk formidabel aan en won zeer overtuigend met 3-0. 5-4 en op naar de finale!

De finale werd gespeeld in Wageningen. België – Brazilië op het WK was dezelfde avond, maar toch waren er veel supporters uit Arnhem afgereisd naar de thuishaven van Shot. De finale tegen VIOS uit Beltrum was spannend, maar de echt spannende partijen vielen net de goede kant op. Op 4-2 mocht Martijn Treffers (!) de Wiltschutbeker bezorgen en deed dat ook. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Treffers de Wiltschutbeker gewonnen! Nou ja, in ieder geval een beetje dan.

Met een beetje bedoelen wij niet dat dit team niet als Treffers gezien wordt, integendeel zelfs, als je wint hoor je bij de groep. En nog bedankt trouwens dat beide eisen vooraf gesteld zijn ingewilligd. Nee, met een beetje bedoelen wij dat er geen beker was. Speel je 9 weken lang voor een beker, is die er op het moment suprême niet. Nou ja, een beetje geïmproviseerd met een geleende beker werd alsnog het feestje gevierd. Voorzitter Theo sprak het team ook nog toe en had nog een flesje genomen. Ja, bij Treffers waren ze wel voorbereid op het winnen van de beker.

Voor dit jaar zit de Wiltschut er weer op, volgend jaar gaan wij deze titel uiteraard proberen te verdedigen. Voor nu, veel plezier bij de start van het nieuwe tafeltennisseizoen.