Verslag van het 14e 55-plustoernooi bij Treffers op donderdag 6 september 2018

‘Slechts’ 30 spelers kwamen opdagen voor een regionaal toernooi bij Treffers in Arnhem Zuid. Geen groot, maar wel een leuk aantal omdat je dan op 5 tafels 6 kampen kunt spelen.
Het is altijd weer uitdagend en gezellig om met en tegen ‘onbekenden’ te strijden en het doorbreekt ook de ‘sleur’ om altijd maar tegen dezelfde personen te spelen. Dat is ook de zin van het thuis en uit ‘vreemd gaan’ bij tafeltennis.

De indeling naar sterkte moest even bijgesteld worden om meer balans te krijgen, hetgeen betekende dat een paar personen even een andere tafel moesten nemen. Alles was met potlood ingevuld dus er kon makkelijk iets gewijzigd worden.
Helaas kon Paul Hagemans niet meedoen vanwege rugklachten en Piet Werkhoven moest halverwege ook vanwege rugklachten afhaken.
Wat is dat toch met onze ruggen? Hadden we soms op handen en voeten moeten blijven lopen? Maar hoe speel je dan tafeltennis?
Gelukkig bleek Rien’s oude rug sterk genoeg om voor Piet in te vallen.
Er werd lekker gestreden op de 5 tafels en het ‘publiek’ in het middenstuk vermaakte zich prima.

Ons vaste catering-personeel (Theo en Wil) was afwezig en het was dus enigszins improviseren geblazen achter de bar. Tot onze aangename verrassing sprong de vrouw van Tony in het gat en begon vaardig en liefdevol de schalen op te maken met worst, kaas en groenvoer. De gehaktballetjes konden ook prima koud gegeten worden!

Rob Wolvenne, onze vaste huisfotograaf, deed deze keer ‘uit de hoogte’ door op een trapje staande de 30 spelers fotografisch vast te leggen. Hij vond het -geloof ik- wel lekker dat we zo tegen hem opkeken…. Van te voren had Rob -vanwege de Europese wet op de privacy- heel correct gevraagd of iemand bezwaar had, maar iedereen wilde wel gekiekt worden.

Er was nog een klein misverstandje: een speler van SKF was op 5 september 75 jaar geworden. Hij verkeerde nog lichtelijk in een roes en dacht dat de vlaggetjes met 75 erop in de zaal voor hem waren opgehangen. Hij was enigszins teleurgesteld dat het te maken had met het 75-jarige bestaan van Treffers!
Het toernooi verliep vlot en rond 14.30 uur werden de prijzen al uitgedeeld. Zie bijgaande foto’s van de als eerste geëindigde spelers, van de spelers van de tweede en de spelers van de derde plaats. Voor de overige spelers zie bijgaande groepsfoto vanuit het hogere perspectief.

Uitslagen:

tafel 1:
1e Frans Niesink – Treffers
2e Jan Mostert – BIT
3e Piet Zantinge – Treffers

tafel 2:
1e René v. d. Bergh – Treffers
2e Jan Huigen – Treffers
3e Rob Wolvenne – Treffers

tafel 3:
1e Tony Jonathan – Treffers
2e Emile v Maanen- Treffers
3e Eip Jansen – BIT

Tafel 4:
1e Bert v.d. Weerthof- SKF
2e Jan ten Broeke- Treffers
3e Ingrid v. Duikeren – Kr & Vr

Tafel 5:
1e  Jip Jansen  – Kr & Vr
2e Arnold Steenbrink- Treffers
3e Leida Lok- BIT

Verslag door Jan Huigen