Wederom een bubbelend Champagnetoernooi!

Op donderdag 6 januari 2020 werd de 19e editie van het jaarlijkse Champagne toernooi gehouden, waarvoor zich maar liefst 26 deelnemers hadden laten inschrijven om te kunnen wedijveren in z.g. dubbelspelen. De stemming zat er al vroeg in. Of dat te maken had met de koffie, die voor dit toernooi helemaal gratis was, is zeer de vraag. Het is te hopen, dat er over dit onderwerp geen kritische Kamervragen gesteld zullen gaan worden.
Mij viel gedurende de hele dag op, dat er door sommigen gestreden werd alsof hun leven ervan af hing.
Corrie zorgde er de hele dag voor, dat er aan de inwendige mens niets ontbrak, want de schalen met overheerlijke hapjes gingen de hele dag rond. Corrie, het was weer geweldig, wat je voor de senioren gedaan hebt. Wisten jullie, dat onze Corrie zich op meerdere gelegenheden voor Treffers verdienstelijk maakt ? Met haar energieke man Henk ( Noppen Henk ) maakt zij samen met René regelmatig de speelzaal schoon. Mede door hun inzet telt Treffers weinig astmapatienten, want wij hebben weinig op met stofpluimen in de zaal. Daarnaast is Corrie tijdens competitie avonden regelmatig te vinden achter de bar. Niet om zich klem te zuipen, maar om mensen met dorstige kelen op hun wenken te bedienen. Verder ontfermt Corrie zich over de wasmand door vuile was in schone was uit de hoge hoed te toveren. Treffers prijst zich dan ook zeer gelukkig met enthousiaste vrijwilligers als Corrie. Als het aan mij ligt, verdient zij op Prinsjesdag de Sportieve Willem van Oranje ORDE.
Omdat ik de speelzaal iedere maandag-en donderdagochtend al om 9.15 uur open om voor de senioren koffie te zetten en de verwarming aan te zetten, valt mij altijd op hoezeer iedereen op kameraadschappelijke wijze met elkaar omgaat en hoezeer men naar elkaar omziet, zowel in goede, als in slechte tijden. Wellicht is dat dan ook de reden, waarom de senioren ochtenden goed bezocht worden.

Aan het eind van de toernooidag bleven degenen over, die de meeste wedstrijden wisten te winnen. Frans Niesink en Reinier Tolhuisen enerzijds en Dick Arts en Arnold Steenbrink anderzijds mochten uiteindelijk onderling de degens kruisen. Na een spannende krachtmeting na een 1- 1 stand, wisten Frans en Reinier beslag te leggen op de 1e prijs en dat onder toeziend oog van een grote getale sportvrienden.
Verder hebben behalve de finalisten ook goed gescoord in de aanloop naar die finale: 4 duo’s die nèt 1 punt te kort kwamen om aan de eindstrijd deel te nemen:

Piet Zantinge en Jacques Derksen
Emile van Maanen en Jan ten Broeke
Henk Goossens en Wim Diesveld en
Tony Jonathan en Tineke Vink (gastspeelster)

Tussen de bedrijven door werd tijdens de pauze geproost met een mousserend drankje.
Als hobby fotograaf en opsteller van het verslag heb ik net als vele anderen enorm genoten van deze sportieve dag.
René van den Bergh