Tot Slot, Assen 2017.

Het B toernooi wordt in Assen op zaterdag gespeeld. Voor Treffers was Suus op pad bij de meisjes junioren met Theo als coach. Theo kan aardig rekenen zoals bekend en die kwaliteit was nodig toen de eerste ronde klaar was. Helaas kwam Suus na enkele overwinningen het welk bekende ene puntje tekort om de vervolgronde te halen. Suus handhaaft hierdoor haar positie op de ranglijst.

Zondag kwamen in Assen de spelers zonder A of B licentie aan de beurt. Feng, Mathijs en Kaj bij de pupillen, Jean bij de junioren en Indy bij de welpen.  Jean werd voor het eerst bijgestaan door vader Kees. In een voorgesprek hadden Jean, Kees en Albert de lijnen voor die dag uitgezet en dat werkte goed. Jean eindigde als derde in zijn poule en mag gezien het vertoonde spel daar blij en tevreden mee zijn.

Indy schatte haar kansen vooraf als goed in. Enkele haar wel bekende dames in de finale poule met acht deelneemster, waarvan zij recent nog had gewonnen. De praktijk viel tegen. Alle deelneemsters wisten dat er een A licentie te verdienen viel en gingen voor die prijs. Dat leverde een hele partij spannende en langdurige wedstrijden op. Het viel niet mee om hetzelfde niveau de hele dag vol te houden. Uiteindelijk bleven er twee overwinningen voor Indy te vieren. Het niveau van deze meisjes welpen poule was voor heerst sedert jaren goed te noemen. Techniek, strijdlust en fanatieke coaches werd allemaal ingezet om aan winst te geraken. Voor Indy dus een hele opgave en met twee winstpartijen niet helemaal gekregen wat gekund had. De oorzaak hiervan was de noodzaak de hele dag flink geconcentreerd te blijven, dat viel niet mee. De wil om te spelen te winnen was zeker aanwezig en dat is positief. Een poule met 8 speelsters die om 10.00 uur begonnen en om 16.00 uur pas klaar waren.

Dan de drie jongens pupillen. Feng is het verst in zijn ontwikkeling, d.w.z. hij speelt het langst van de drie Thijs, Feng en Kaj. Er zaten diverse technisch vaardige spelers in zijn poule van 6 spelers. Feng kon het niveau dus goed aan maar sneuvelde tegen spelers die het lang volhielden tactisch slim te spelen. Hij had zelf verwacht iets verder te komen maar daar was ook nog wat geluk voor nodig. Zijn inzet was zonder meer goed te noemen.
Kaj en Mathijs zaten in dezelfde poule. Kaj kreeg vooraf de opdracht om zijn ogen goed de kost te geven. Is zijn techniek goed genoeg om mee te kunnen. Kun je daar op dit niveau al wedstrijden mee winnen. Wat moet er anders. De antwoorden waren goed te vinden. Kaj zei het zelf: De techniek is ok maar om te winnen moet er sneller en harder gespeeld worden en er moet goed worden opgelet.
Mathijs had dat na wedstrijd één ook wel door. Hij wist drie wedstrijden te winnen maar dat was in dit gezelschap niet genoeg om de finale ronde te halen. Mathijs staat voor een keuze in zijn loopbaan als speler. De aanleg is er en hij weet best dat er gewerkt moet worden voor de punten. Nu gaat het over het investeren van tijd.

Samengevat dus een aardig intensieve klus voor de coaches en spelers daar in het Noorden. Hopelijk een volgend keer met wat meer begeleiders. Onze hartelijke dank aan de chauffeurs, ouders en coaches die de trip mogelijk hebben gemaakt.