Jeugd slotronde 2017

De laatste competitie ronde van onze jeugdteams in 2017 werd op 9 december gespeeld. Dat ging als volgt.

Treffers 1-Hutaf 2 = 5-5.
Invaller Jean was verantwoordelijk voor de wederopstanding van het eerste jeugdteam. Hij bracht duidelijk inspiratie en inzet met zich mee en daar konden Suus en Jeffrey iets mee aanvangen. Ook Hutaf stelde een invaller op waardoor Jamie dus niet aantrad tegen zijn oude teamgenoten. Jammer, want dat zou sportief gezien een mooie uitdaging zijn geweest. Jeffrey en Suus ieder 1x en Jean 2x en het al weken goed draaiende dubbel. Met een nieuwe samenstelling voor dit team is er weer meer te halen.

Treffers 2-Hutaf 3 = 10-0.
Chapeau voor het tweede team. Zeer goed bij de les van vroeg tot laat en met een ongekende beloning. Zo goed is de hele competitie nog niet eerder gespeeld en dan blijkt plaats één in de onderste final four eenvoudig haalbaar.  Met het uiteindelijke puntenaantal was in de top vier een hoge plaats mogelijk geweest. Tom, Jean en Yoran ieder 3x.

Treffers 3-GTTC 1 = 1-9.
Na alle juich verhalen ging het bij het derde team helemaal mis. De Groesbeekse formatie is niet bijzonder goed, maar wel erg degelijk. Er werden weinig fouten gemaakt in de eerste drie balwisselingen. Alleen Ryan wist de laatste wedstrijd te winnen. Coach Daniël zag het even niet meer zitten.

Treffers 4-Getave 1 = 5-5.
0-2 achter, 2-2 gelijk,  2-4 achter en weer 5-4 voor. Een wedstrijd met wisselende kansen. Lucas kwam bovendrijven met 3x wist en een sollicitatie naar een hoger team. Giel won 1x en Nick geen maal.

Treffers 5 en 6 waren vrij (poule van 5 teams).

Treffers 7-Westa 3 = 1-9.
Helaas kon Tycho niet meedoen, want dan waren er meer punten binnen komen lopen. Kaj wist 1x te winnen. Floortje kon in haar afscheidswedstrijd geen winstpunt bijdragen.

Per saldo geen geweldige jeugdcompetitie ronde.
Team 1 helemaal onderin landelijk C. Na het verlies van kopman Ryan hebben de invallers in ieder geval laten zien uit het goede hout gesneden te zijn en dat bied weer perspectief voor het voorjaar.
Team 2 speelde iets te wisselvallig in de hoofdklasse. Alleen de laatste wedstrijd sprong er in positieve zin echt uit. Plaats 5 van de 8 deelnemers in de hoofdklasse.
Team 3  ging de tweede competitie in de eerste klas helft de dieperik in. Op de een of andere manier was het zelfvertrouwen na vijf wedstrijden niet meer zo hoog als eerder.
Team 4 landde op plaats drie in de tweede klas. Vooraf hadden wij het team iets hoger ingeschat.
Team 5 eveneens op plaats drie in de derde klas en dat is weer beter dan vooraf ingeschat.
Team 6 moest alleen TCB 2 voor laten gaan in de vijfde klasse. Dat was een prima prestatie van ons jongste team.
Team 7 werd zoals verwacht in een andere vijfde klasse. Onze beginners moesten nog wat wennen aan de manier waarop gespeeld wordt.

Eind januari 2018 volgt de herstart. Er komen dan op zaterdag 6 jeugdteams en één damesteam.