Jeugdzaken 23 februari 2019.

De derde week van de jeugdcompetitie zit er op. Er komt langzaam tekening in de kansen van onze teams. De zaal was weer vol met spelers, coaches en ouders. Hartelijk dank voor de geweldige ondersteuning, dat help echt. Nathalie bedankt voor het bar werk.

Treffers 1-Blauw-Wit 1 = 6-4.
De eerste overwinning is binnen. Onder aanvoering van coach Rik en onder de leiding van de 3x winnende Jean trekt het team zich uit het dalletje van de eerste weken.  Eens kijken of er na de carnavalsbreak nog meer vooruitgang te vinden is. Remko en Yoran ieder 1x en het dubbel completeerden de score.

Treffers 2-Zevenaar 2 = 6-4.
Dat was een wedstrijdje hard werken en wilskracht tonen. Een kolfje naar de hand van coach Jeffrey. Lucas was laat, maar wel in control en nam zijn team op sleeptouw met 3x winst. Ryan vocht (op plezierige sportieve wijze) met de tegenstanders en met zichzelf  en kwam 2x aan de goede kant van de score uit.  Tom had last van een lange en late vrijdag en bleef op 1x winst steken. Alles bijeen genoeg om de kop over te nemen van Zevenaar.

Treffers 3-ONI 2 = 4-6.
Ook hier een potje knokken met jezelf en met taaie tegenstanders.  Coach Daniël moest alle zeilen bijzetten om zijn spelers bij de les te houden. Feng hield zich nog het beste staande met 2x winst. Zijn vooruitgang en dan vooral op mentaal gebied is zichtbaar. Mathijs had het moeilijk. Hij moest veel van zichzelf vragen om die ene pot uit het vuur te slepen. Technisch veruit de beste speler maar dan moet het nog wel lukken in de wedstrijden. Stijn bleef goed overeind en pakte zijn wedstrijd. Een 1-4 achterstand ombouwen naar een 4-6 nederlaag is zonder meer ok. Team 3 draait erg goed mee.

Treffers 4-Tafeltennis Nijmegen = 2-8.
Daniël i.p.v. Albert (naar Tian met het 5e) op de bank dus even anders dan normaal. Er is met hart en ziel en veel steun van de zijkant gevochten voor elk punt. Dat werd helaas slechts 2x met een punt beloond  en daardoor geen loon naar werken. Vooral Nick speelde lange en goede wedstrijden maar kon die niet in winst omzetten. Kopman Arvid won en 1 en het dubbel. Ook de laatste weken op dreef zijnde Maud kon niet winnen. Voorlopig blijft het team even op plaats 6.

Tian 1-Treffers 5 = 4-6.
Met Maurits in plaats van Tycho naar onze zustervereniging in Noord. Aan de Breitnerstraat is door beide partijen met volle inzet gespeeld. Was wel een beetje de meisjes van Tian tegen de jongens van Treffers. Felix en Max kwamen geen moment in de problemen en dus ieder 3x winst. De dubbels gingen naar Tian en Maurits combineerde hard werken met enthousiasme, maar nog geen winst.  Er is een nog vage afspraak gemaakt om als Arnhems jeugdclubs samen iets leuks te gaan doen. Dat is een goed plan!  Ook Tian organiseert jeugdwedstrijden met veel aandacht van begeleiders en ouders. Was een leuke middag. Team 5 speelt bovenin deze ronde.

Cevelum 1-Treffers 6 = 2-8.
Marnix en Bence lieten niets aanbranden. Ferron pakte zijn tweede winst partij van deze competitie en was nog een keertje dichtbij winst. Echt een leuke competitie deze startersklasse. De olympische gedachte overheerst, dus meedoen is belangrijker dan scoren. Niettemin draait team 6 nu heel goed en moeten wij eens kijken hoever wij kunnen komen. Coach Albert had een vrolijke ochtend in Cuijk.

Zaterdag 2 maart is er geen programma.

Programma voor 9 maart.
uit:
09.00 uur, Huissen, Hutaf 5-Treffers 4, per fiets
11.00 uur, Zevenaar,  Zevenaar 3-Treffers 3. met Daniël
13.30 uur, Harkstede, Argus 2-Treffers 1, met Rik
14.00 uur, Huissen, Hutaf 4-Treffers 2, per fiets met Jeffrey

thuis:
10.00 uur, Treffers 5-DSV Relax 1, met Jeffrey
10.00 uur, Treffers 6-Tian 3, met Albert