Hasselt 2018 verslag

Veertien spelers en begeleiders trokken in het Pinksterweekeinde richting België. Vele veteranen en enkele nieuwelingen reden vol verwachting naar het gastvrije Hasselt.
De vrijdag was als altijd vol met reizen, tenten opzetten, slaapplaatsen vinden en dit jaar met de speciale attractie van het opzetten van een partytent zonder voorbeeld en zonder dak. De tenten stonden redelijk op tijd, maar de partytent kostte veel hoofdbrekens. Pas toen Remo en Nick echt begonnen te puzzelen is het gelukt het frame op te zetten. Het dak werd uiteindelijk een staaltje fraai improviseren. Uiteindelijk was de partytent toch de plek waar iedereen steeds terugkeerde. Tot aan de onweersbui van zondagavond.

De Aboys (Yoran, Daniël en Franke) hebben zich goed geweerd maar konden in het veld met de Bundesboys en de bekende spelers van WAJONI geen potten breken. Opvallend was dat Franke enige wedstrijden naar zijn hand kon zetten.

De Bboys (Lucas, Ryan en Nick) stegen boven zichzelf uit. Uiteindelijk was de tiende plaats hun deel. Ryan op dag één en daarna Lucas waren de punten scoorders. Nick was belangrijk als derde man en sfeermaker in het team.

De Dboys (Indy, Matthijs en Feng) met Egirl Indy deden voor het eerst mee. Zij kwamen veel buitenlandse spelers tegen die goed konden serveren en erg vast waren. Het viel nog niet mee om tegen dergelijk niveau aan te knokken. Maar geleidelijk aan ontdeken de drie dat zij toch wedstrijden konden winnen. Indy was de enige deelnemer van ons die in het hoofdtoernooi gespeeld heeft.

Hasselt is sfeer. Aanpassen aan elkaar, aanpassen aan het weer. Soms voor het eerst zonder ouders op pad. Je leert elkaar en jezelf kennen. Het is zeker goed voor de saamhorigheid van onze club.

De coaches hebben veel over de teams gerouleerd, zodat alle spelers genoeg aandacht hebben gekregen. Theo, Nico, Milou en Albert zorgden daarvoor waarvoor ons dank je wel. Rick zorgde voor de inkoop en weet nu alles van de winkels in en rond Hasselt.

Een speciaal dank je wel aan René voor het uitlenen van de auto (met trekhaak) en de aanhanger. Idem aan de ouders en verzorgers voor het deelnemen aan het vervoer heen en terug en de verleende bijstand waar nodig.