Aalsmeer 2018, Matthijs in de finale.

Op zaterdag 2 juni 2018 stond het jeugdranglijsttoernooi in Aalsmeer op het programma. Voor onze jeugdafdeling een bijzonder moment. Op de eerste plaats moet je uitgenodigd worden om deel te mogen nemen. Op de tweede plaats is van belang dat een speler de kans krijgt om een B licentie te halen in de jeugdklasse van volgend jaar. Dat is dus een flink toets moment. Daar komen bijna alleen maar spelers die iets willen en dat laten zien.

De Treffers groep bestaande uit Lucas, Feng, Matthijs en Jean hebben zich daar goed laten zien en laten gelden. De eerste ronde bestond uit een zes- of zevenkamp. De nummers één tot en met drie speelden verder in de hoofdronde. In de hoofdronde moesten er minimaal twee wedstrijden gewonnen en dan was er een B-licentie te verdienen.

Voor elke winstpartij moest vol gestreden worden, want iedereen wist natuurlijk dat de weg naar zo’n fel begeerde licentie op deze dag erg kort was. Aan het einde van de dag was duidelijk dat Lucas zich goed geweerd had tussen de landelijke junioren spelers met één overwinning. Feng had er twee gewonnen en zat nog bijna in de vervolgronde bij de kadetten. Beiden goed gespeeld!

Jean heeft zwaar gevochten in een andere junioren poule en kwam daar doorheen. In de halve finale kwam een eind aan zijn opmars. Hij heeft gespeeld met maximale inzet en de B licentie was zichtbaar. Op naar het volgende toernooi met nieuwe technische kennis in zijn bagage.

Matthijs was de onbekende speler in de pupillengroep. Hij won zijn poule. Hij knipte daar de nummer twee van de plaatsingslijst. In de volgende wedstrijd wist hij de nummer vier van de plaatsingslijst te verschalken. In zijn finalewedstrijd om de pupil B licentie kwam hij nog wat tekort. Matthijs heeft laten zien hoe goed hij wedstrijden kan spelen. Aan de techniek zal verder gewerkt moeten worden. Compliment aan Matthijs voor zijn strijdlust.

Hartelijk dank aan de coaches Jeffrey, Daniël en Albert die een dagtaak hadden om iedereen bij de les te houden. Eveneens dank aan de families Lewin en Reef voor het vervoer en de prachtige ondersteuning de gehele dag.