Grote Opruim en -schoonmaakactie

Op initiatief van Corrie Goosens en Robert Kleinwassink stroopte een negental Treffersleden (Theo Wieland, Tomas Plauska, Gerrit Bakker, Robert Kleinwassink, Dick Arts, Henk en Corrie Goossens, Coen Mekers en Rene v.d.Bergh) hun mouwen op zaterdag 15 februari flink omhoog. Niet zozeer, omdat zij het warm kregen vanwege de oplopende dagtemperatuur, maar meer omdat men het hoog tijd achtte om een ware voorjaarsschoonmaak te gaan houden in onze speelzaal.
De speelzaal, die continue vergeven is van stof, moest namelijk hoognodig ontdaan worden van stofpluimen boven in de zaal bij de lichtbalken en bovendien waren de opbergruimtes onderhand echt toe aan een fikse opruiming.
Om bovenaan de lichtbalken- en armaturen te komen werd gebruik gemaakt van een heuse steiger en om de opbergruimtes zoveel mogelijk leeg te ruimen, werd gebruik gemaakt van een boedelbak. Er werd dus niets aan het toeval overgelaten.
Dick Arts en Tomas Plauska beklommen de steiger en zij deden het werk met verve. Er kwamen daarbij zoveel stofwolken vrij, dat je bij het betreden van de speelzaal bijna aangewezen was op mistlampen, want er hing een ware smoglucht alsof je je waande in Londen. Op een gegeven moment begon het zelfs balletjes te regenen vanuit de lucht, zoveel tafeltennisballetjes vielen er naar beneden !
De opbergruimtes vervolgens werden dusdanig onder handen genomen door Coen, Corrie, Theo en Henk. Kennelijk dacht dit viertal: Als men in China handen met ijzer weet te breken, doen wij het nog sneller met onze eigen handen en dat zonder sambal erbij.
Na afloop van de klus ging een ieder moe, maar uiterst voldaan naar huis.
Namens de vereniging wil ik een ieder enorm bedanken voor zijn/haar inzet.
René van den Bergh