Corona update 16 mei, spelregelbewijs en Secretaris gezocht!

Arnhem, 16 mei 2020

Beste leden / ouders van leden,

Corona

Het is weer tijd voor een nieuwe update inzake het coronavirus. Vorige week heeft het kabinet besloten de maatregelen voor het uitoefenen van binnensport te verlengen tot 1 september. Dit houdt in dat er tot 1 september 2020 niet getafeltennist kan worden. Dit is ontzettend jammer, maar wij respecteren het besluit van de overheid. Gezondheid gaat boven alles.

Er is op dit moment een positieve trend te zien, minder besmettingen, minder ziekenhuisopnames en minder mensen op de IC. Door de vooruitgang die geboekt wordt, zijn inmiddels de eerste beperkingen opgeheven. Uiteraard hopen wij dat deze trend zich doorzet en dat wellicht besloten kan worden dat ook het tafeltennissen onder bepaalde voorwaarden eerder dan 1 september weer opgestart kan worden. Tot die tijd moeten wij helaas afwachten en de geldende regels in acht nemen. Blijf gezond!

Bestuursupdate: secretaris gezocht!

Na al het Corona nieuws van de laatste weken, is het nu ook tijd een voor een bestuursupdate met ander belangrijk nieuws. Wij houden de ALV altijd in maart / april, dat is dit jaar begrijpelijker wijs niet gelukt. Wij willen zo snel mogelijk nadat wij weer in de zaal mogen, de ALV houden. Enerzijds omdat wij met jullie willen bespreken hoe om te gaan met de maanden waarin wij niet hebben kunnen tafeltennissen en anderzijds omdat Wim Engelen zal terugtreden als bestuurslid. Wim gaat naar buiten Arnhem verhuizen en daarmee ook Treffers verlaten. De afgelopen 7 jaar heeft Wim heel veel taken verricht binnen het bestuur. Wim is nog steeds secretaris, hij doet de ledenadministratie, is onderdeel van de teamcommissie senioren en daarnaast voert hij en heeft hij diverse kleinere taken uitgevoerd. Een echte duizendpoot die wij als vereniging ontzettend zullen gaan missen en waarvoor wij hem extreem dankbaar zijn.

Door het vertrek van Wim bestaat het bestuur van Treffers straks uit 2 personen. Wij hoeven niet uit te leggen dat dit te weinig is. Wij zoeken daarom per direct een secretaris die ook de ledenadministratie gaat doen en één of twee algemene bestuursleden. De laatste jaren heeft het bestuur steeds uit 3 man bestaan, waarbij de vitale functies bezet waren. Wij zijn als vereniging gestaag gegroeid en om de taken in de toekomst goed te kunnen verdelen en de vereniging op haar huidige niveau te handhaven, is er nu echt extra hulp nodig. Wij zijn uiteraard heel blij met de vrijwilligers/leden die zonder een rol in het bestuur te vervullen veel activiteiten voor onze vereniging doen/gedaan hebben, ga hier vooral mee door! Extra hulp voor het bestuur om alle taken te kunnen blijven coördineren is nu echt nodig! Wil je een rol in het bestuur vervullen of wil je meer informatie, schroom dan niet en meld je aan via theowieland@hotmail.com. Wij hopen op jullie hulp!

Digitalisering en spelregelbewijs

Tot slot is de NTTB druk bezig met de digitalisering. We hebben jullie al eerder geïnformeerd over Tafeltennismasterz, echter was de communicatie hierover niet helemaal duidelijk richting ons als vereniging. De NTTB heeft de verenigingen gevraagd om hun leden de komende maanden het spelregelbewijs te laten halen, dit wordt ook wel Tafeltennismasterz genoemd. Eerst waren we in de veronderstelling dat elk lid hiervoor vanuit de NTTB een uitnodiging voor ontvangt, echter dient elk lid zich zelf te registreren. Hiervoor dien je gebruik te maken van het mailadres waarop deze mail is verstuurd, deze is namelijk gelijk aan die welke bij de NTTB bekend is. We willen jullie dus alsnog vragen om je via de volgende link te registreren voor het spelregelbewijs: https://www.nttb.nl/opleidingen/scheidsrechters/tafeltennismasterz/
NB: Dit is verplicht voor de jeugd van 13 t/m 17! Je kunt het ook vast doen als je bijna 13 bent. Senioren mogen de test ook doen, het is geen verplichting maar wel gewenst vanuit de NTTB.
Daarnaast zal in juni ook de NTTB App beschikbaar zijn in Google Play en App Store. Deze app wordt gelanceerd om gebruik te kunnen maken van het digitale lidmaatschapsbewijs (deze vervangt de ledenpas) en het digitale wedstrijdformulier (tijdens najaarscompetitie 2020 nog op proef). Ook hiervoor kan je als lid jezelf registreren met het nu bij ons bekende emailadres, voor beide wordt namelijk de inschrijfbevestiging naar dit emailadres gestuurd.

Voor alle duidelijkheid: zonder juist emailadres betekent dit dat je als lid geen gebruik kan maken van de digitale services waaronder het lidmaatschapsbewijs/de ledenpas, digitale wedstrijdformulier en het spelregelbewijs. Mocht je als lid een ander emailadres geregistreerd willen hebben geef dit dan uiterlijk voor 1 juni door!

Met vriendelijke groet,

Bestuur van Tafeltennisvereniging Treffers Arnhem

Theo Wieland, Nico Wieland en Wim Engelen