Buyssen Classic 8e Editie

Op zondag 30 juni 2019 werd bij Huize Maria Hoeve de 8e editie van het Buyssen Classic gehouden, waarvoor zich maar liefst 13 deelnemers hadden aangemeld.
Even dreigde de Internationale Menwedstrijden roet in het eten te gooien, omdat de toegangsweg naar de woonboerderij van Niek formeel uitsluitend toegankelijk was voor aanwonenden met een pasje.
Gelukkig was de verkeersregelaar coulant, nadat ik de goede man uitlegde, dat ik veel spullen in mijn boedelbak had en slechts enkele honderden meters hoefde af te leggen.
Het beloofde een mooie dag te worden bij een temperatuur van rond 26 graden en dat werd het ook.
Nadat de gasten eerst hartelijk verwelkomd werden met koffie, thee en koek, werden er twee teams geformeerd.
Niek gaf eerst praktische aanwijzingen voor het slaan van de golfbal.
Kennelijk had niet iedereen alles meegekregen, want vrijwel aan het begin van het inschieten, trof Nico Wieland meteen doel.
Deze keer raakte hij Olaf op enkele meters afstand vol op zijn hoofd.
Uw verslaggever zag het gebeuren en schoot direct “na de aanslag ” een foto, als bewijs, dat Nico met een onbedoeld schot de “roos “had getroffen.
Het was maar goed, dat er weinig vogels in de lucht waren, want Nico schiet ze zo uit de lucht als een volleerd kleiduivenschieter.
Het is nog zeer de vraag of meneer Nico Wieland volgend jaar toegelaten zal worden als deelnemer, omdat de AIVD eerst wil bezien of er geen terroristische motieven aan zijn daad ten grondslag kunnen liggen en of Nico mogelijk geradicaliseerd is geworden in een vermeend moskeeachtig gebeuren ( Fanhouse Gelredome ).
Nico zal wel als verklaring geven, dat Vitesse vaak het net niet weet te vinden, hij wel het goede voorbeeld zal geven, zal zijn advocaat wel in zijn oor influisteren.
We zullen voorlopig niet op de zaak vooruitlopen, hangende het voorlopig onderzoek.
De verwachting is, dat er binnenkort een beslissing zal worden genomen vlak bij Beekbergen en wel in de Apenheul en dat Nico slechts roekeloos gedrag zonder verdere gevolgen zal worden verweten.
Terug naar het golfgebeuren en de verdere daginvulling.
Bij insiders is onderhand bekend, dat we twee jaar geleden een barbecue specialist als gast hadden, waarbij je een dag van tevoren al ging watertanden.
Dit jaar gaf Stephan van de Donk andermaal acte de presence tot grote vreugde van al zijn fans, die een goed stuk vlees weet te waarderen.
Stephan had nauwelijks voet op Beekbergse bodem gezet of de vlam ging meteen al in de pijp.
Hij zette zijn vuurleidingsapparatuur in stelling, alsof de oorlog elk moment kon uitbreken.
Het vleesassortiment, dat onze chefkok ons die middag zou voorschotelen, overtrof onze stoutste verwachtingen.
Robert had een biertender meegenomen, die overuren draaide.
Marjo had gezorgd voor de koffie, thee, een toetje en de nodige hapjes, die gretig aftrek vonden.
De drank vloeide overvloedig en het eten was niet te versmaden.
Binnen no time had een ieder zijn buikje snel rond.
Na het eten werd er een shoot out gehouden.
Tot ieders verrassing kwam Theo Wieland als winnaar uit de bus.
In tegenstelling tot zijn broer wist Theo wel de holes trefzeker te raken en daarom valt Theo gelukkig buiten iedere verdenking van terroristische plannen.
Marja en Niek, namens de hele groep wil ik jullie beiden enorm dankzeggen voor niet alleen de gastvrije ontvangst, maar ook voor het faciliteren van het Classic gebeuren en jullie ook bedanken voor de warme onthaal, die ons elk jaar ten deel valt.
Wij konden helaas niet uitsluiten, dat een van de deelnemers uit de toon viel en het op een ander had voorzien.
Hoewel ik niet actief deelnam, heb ik net als een ieder volop genoten van deze prachtige sportieve dag met een Bourgondische afsluiting.

René van den Bergh