Berenburgtoernooi 16 november 2017

Een toernooi vol afwisseling, het 50+ Berenburgtoernooi afgelopen donderdag 16 november in de zaal van Treffers. Lees maar!
Er was een gastspeler, die direct de gouden medaille in de wacht sleepte.
Een vijfkamp, die geen vijfkamp werd omdat er twee kennelijk ingeschreven deelnemers ontbraken, wat achteraf op een misverstand berustte.
Een ‘duur’ batje, dat door de enorme inzet van een van de spelers door midden brak. Dat is niet leuk, want ineens sta je zielig slechts met een klein stokje in je hand.
Een aanvankelijk zilveren medaillewinnaar, die tenslotte slechts een bronzen medaille kreeg. En anderen die fanatiek dobbelden om de derde plaats, omdat ze alle drie evenveel punten hadden gescoord en toch buiten de boot vielen. Gelukkig zaten ze er niet erg mee.
Een “schavotje”waarop de drie winnaars plaats mochten nemen, waardoor net als bij echte kampioenschappen de gouden winnaar hoog boven de andere twee uit toornde. Het volkslied hebben we maar achterwege gelaten.
En tenslotte niet alleen het gebruikelijke applaus voor ‘good old’ Jan Huigen, maar in plaats daarvan een attentie voor hem ter beschikking gesteld door het bestuur voor de jarenlange inzet van Jan voor de 50+ afdeling van Treffers.

Als je achteraf een verslagje wil schrijven over een toernooi, ben je best blij met een wedstrijd vol afwisseling.
Er gebeurde van alles. Het maakte dit gebeuren met 24 deelnemers tot een succesvol en gezellige happening.
Nog even enige uitleg. We speelden ’s morgens de enkelpartijen en ’s middags dubbel. In de pauze werd een grote fles Berenburg koud gemaakt. In totaal konden de deelnemers 21 punten behalen. De winnaar scoorde het geweldige aantal van 18 punten.

Zeker vermeldenswaard is de inzet van onze cateraar Theo. Hij kocht zelf alles in, maakte verschillende hapjes klaar en deelde ze ook nog eigenhandig uit. Voortreffelijk. Een groot compliment is dan ook op zijn plaats. Ook niet weg te denken is onze huisfotograaf. Zijn fotorapportage is hierbij gevoegd. Geweldig toch?
Jarenlang was Wim Versteegt een trouw lid van onze 50+ groep. Toen hij echter enkele jaren geleden naar het midden van het land verhuisde, liet hij weten toch graag nog aan de toernooien te willen deelnemen. Ook afgelopen donderdag deed hij nog mee. Tot onze spijt liet hij ons na het toernooi weten om gezondheidsredenen te moeten afhaken. Dit was de laatste keer. Wim, erg jammer, het ga je goed.
Niet overdreven dus dat het toernooi afgelopen donderdag toch even iets anders was dan de eerdere.
Er wordt altijd beweerd dat ouderen niet flexibel zijn, maar de manier waarop de kleine schoonheidsfoutjes door de spelers werden opgepakt, geeft aan dat we daar ook soepel mee om kunnen gaan.
Het toernooi werd binnen de geplande tijd afgesloten met een enigszins rommelige, maar toch heel gezellige prijsuitreiking.

Tot slot de uitslag:
1 Henk van de Wollenberg
2 Ron Kuiper
3 Arnold Steenbrink
Van harte gefeliciteerd.

Tot het volgende toernooi

Paul Hagemans