Verslag van het 13e champagnetoernooi van de 50 plussers van Treffers

18 spelers waren komen opdagen voor het traditionele champagnetoernooi. Het is bij ‘dubbelen’ altijd weer spannend om te horen met wie je moet samenspelen of anders gezegd: ‘tot wie je veroordeeld bent’. Na de koffie met stroopwafel en na een korte introductie door ondergetekende ging men aan de slag. Er werden telkens twee games tot elf gespeeld, waardoor het toernooi vrij snel verliep. Na iedere partij werd de uitslag (2-0, 1-1 of omgekeerd) op het scorebord vermeld.
Rond 12.00 uur werd gepauzeerd, met een glas champagne in de hand getoost op het nieuwe sportjaar en de groepsfoto gemaakt door René, bij afwezigheid van Rob. Ook werd tijdens een korte speech even stilgestaan bij het feit dat onze 50 plus afdeling 20 jaar geleden werd opgericht door Gerard van Zutphen en Leo Eijkman. We zijn gegroeid tot ruim 30 leden en we blijven door afhakers en aanhakers (gaan en komen van leden) ongeveer op gelijke sterkte. Wat meer dames erbij zou wel fijn zijn, aldus de spreker.
Na de pauze kwam het erop aan: welk koppel vergaart in 8 ronden de meeste punten? De laatste ronde bleek beslissend: Ronald Kuiper en Jan ten Broeke hadden 12 punten en hun tegenstander Jacques Derksen en schrijver dezes 11 punten. Het werd een gelijk spel, waardoor Ronald en Jan met 13 punten nipt de zege binnenhaalden en de wisselbeker mee naar huis mochten nemen. Maar eerst moeten hun namen nog op de voet van de beker gegraveerd worden. Ook goed scoorden Piet Zantinge met Wim Diesveld en José Salve met Emile van Maanen. Beide koppels vergaarden 10 van de 16 mogelijke punten. Dat de prijsuitreiking door de afwezigheid van Paul Hagemans de mist in ging, vond niemand erg, geloof ik. Het toernooi duurde niet al te lang en om 14.00 uur waren de meeste deelnemers al vertrokken. Een groepje bleef gezellig napraten en hielp met het weer in oorspronkelijke staat terugbrengen van de zaal. De hotdogs die René had aangesleept bleven onaangeroerd omdat er voldoende andere hapjes geserveerd werden.
De kop is van het nieuwe speeljaar af. We hopen dat we in 2018 weer met net zoveel enthousiasme achter de groene tafels zullen staan als ‘t afgelopen jaar. Gezondheid!

Jan Huigen