Traditionele Champagnetoernooi luidt 2019 in! (met dubbelverslag van René en Rob)

Champagnetoernooi 2018-19

Op donderdag 3 januari 2019 werd het Champagnetoernooi gehouden, waar 20 personen aan deelnamen.
Na het welkomstwoord van Jan Huigen werden er 2 groepen van elk 4 teams ingedeeld, die daarna hun degens mochten kruisen.
En omdat strijd voeren energie kost en het hongergevoel wordt aangewakkerd, hadden we gelukkig een Theo Wemmers, die met zijn horeca ervaring voor de inwendige mens zorgde.
Binnen no time verschenen er diverse schalen met mini tomaatjes, stukjes worst en kaas, schijfjes komkommers en zelfs warme gehaktballetjes.
Theo, het was grote klasse !
In de pauze werd met geestrijk vocht geproost op een nieuw sportief en gezond jaar voor iedereen.
Van de gelegenheid ( waartoe alcohol niet al toe kan leiden ) maakte Paul Hagemans gebruik om ten overvloede de loftrompet te steken voor het feit, dat de seniorentak uitblinkt in saamhorigheid, vriendschap en het omzien naar elkander, hoewel er sommigen onder ons zijn, die er vaak een schepje bovenop gooien door soms nogal luidruchtig te zijn.
En dat overigens zonder namen te noemen in het kader van de Privacywetgeving.
Paul kreeg zelfs bijval van andere minder begaafde sprekers, die eveneens onderstreepten hoe vriendschappelijk we allen met elkaar omgaan.
De finale werd aan het eind van de rit uitgevochten door enerzijds Emile van Manen/ Wim van Diesveld en anderzijds Dick Arts/Paul de Winter.
De bloedstollende wedstrijd werd uiteindelijk door eerstgenoemd duo met een stand van 2-1 beslecht.
Na afloop van het toernooi werd er nog nageborreld.
Jan, Theo en Paul, nog bedankt voor jullie bijdrage om het toernooi extra cachet te geven.
Ondergetekende heeft zich voorgenomen om bij de eerstvolgende keer het welkomstwoord te openen door gebruik te maken van geluidsversterking, daar hem gebleken is, dat je met Oost Indische dove mensen je maar moeilijk verstaanbaar kunt maken.
René van den Bergh

Traditie

Traditiegetrouw openden de 50 plussers het nieuwe jaar, 2019 dit keer,met het onvolprezen “Champagnetoernooi”. Ondanks de chique titel van het toernooi is de aangeboden wijn, geschonken halverwege het toernooi, weliswaar mousserend maar daarmee is dan ook de enige overeenkomst met Champagne geschetst. Een traditie op zich.
Dit euvel drukt gelukkig geenszins de pret. Welgemoed treden de leden ten strijde, immer in de vorm van het dubbelspel. Deze speelvorm doet het meeste recht aan de conditie van de meeste spelers. De koppels zijn zorgvuldig geselecteerd door een commissie van kenners en leidt nimmer tot proces; een hele kunst.
Opgewekt schuift men na 3 speelronden aan om verwend te worden door keukenmeester van dienst Theo Wennekes die sinds jaren de bijgerechten geroutineerd bereidt. Verrast wordt niemand door de keuze van het aanbod. Ook hier regeert de traditie met harde hand.
Dit alles, het moet gezegd, in een uiterst prettige sfeer. Onder de stabiele leiding van Jan Huigen, René v/d Berg en oudgediende Paul Hageman is de 50 plus afdeling van de Treffers geworden tot niet alleen maar een sportvereniging maar ook tot een homogeen gezelschap waar welwillendheid de norm is.
Dit werd mooi geïllustreerd door spontane toespraakjes van enkele leden die voluit hun waardering voor de vereniging uiten. Mooi als dat ook een traditie wordt.
Natuurlijk werd er ook nog met overgave gemept en werd er uiteindelijk een finale gespeeld die, niet na nog een beslissende 3e set, door Emile van Maanen en Wim Diesveld werd gewonnen.
Prachtig natuurlijk, maar de echte winnaars waren wij allemaal.

Rob Wolvenne