Toernooiuitslagen 9 oktober en 15 oktober 2016: succes voor Suus, pech voor Maud

1. Nationale Jeugdmeerkampen (NJM): Suus grote winnaar
Zondag 9 oktober werd de afdelingsronde van de Nationale Jeugdmeerkampen gehouden. Dat is het top jeugd toernooi van de NTTB. Dat begint met zo veel mogelijk spelers in de afdelingsronde en eindigt met 12 spelers in een finale weekeinde in juni.
Voor Treffers kwamen aan bod: Maud (uitgevallen met gebroken arm), Suus, Lucas, Koen, Jeffrey en Simon.
Suus was de grote winnaar voor Treffers. Zij won al haar wedstrijden en gaat naar de kwartfinales in december in Almere.

2. Jeugdranglijsttoernooi te Hoorn
Hiervoor waren gemeld Jeffrey, Simon en de debuterende Ryan. Om met Ryan te beginnen. Hij kwam om ervaring op te doen, te kijken en de games te pakken die hij kon pakken. Dat lukte prima, hij won zelfs een wedsstrijd van een hoger spelende jongen.
Jeffrey moest al in wedstrijd één vol aan de bak en dat lukte via een zwaar bevochten 3-2 overwinning. Uiteindelijk gedeeld tweede maar helaas niet met het benodigde positieve game gemiddeld (hij had 5:5). Goed gespeeld Jeffrey.
Simon had zijn kansen vooraf uitgerekend en kwam als tweede uit de groepsronde. Daardoor de iets moeilijker vervolgroute. die liep spaak in de kwartfinales tegen Simon van Eek van SKF. Dat was een puike slotpartij die eindige met 9-11 in de vijfde game.