Terugblik op 2016 van het bestuur

Arnhem, 24 december 2016 

Beste leden,
2016 ligt bijna achter ons. Het was een bewogen jaar, zowel op wereldniveau als binnen onze club. Onze club werd immers 75 jaar in 2016 en dat wij hebben gevierd met een groot feest in januari, een oud leden toernooi in mei en als afsluiter het Zoodsma toernooi in december. Alle toernooien werden goed bezocht en het feest was een groot succes. Wij zijn iedereen dankbaar die de toernooien en het feest mogelijk hebben gemaakt.

Het jaar was echter op meerdere fronten bewogen. Helaas hebben wij in 2016 afscheid moeten nemen van Wijnand Falk, een echte Treffers man die zijn ongelijke strijd tegen een verschrikkelijke ziekte niet heeft kunnen winnen. 

In maart hebben wij als bestuur een dringende oproep moeten doen aan onze leden om meer vrijwilligers te mobiliseren. Het bestuur kan niet alles alleen en gelukkig werd deze avond goed bezocht. Er is inmiddels een schoonmaakploeg, een nieuwe wedstrijdsecretaris en de bar op de zaterdagen bij de jeugd is goed bezet. We zijn er echter nog niet en we moeten blijven werken om meer vrijwilligers te werven. Hierin ligt een taak voor het bestuur weggelegd, maar ook jullie als leden kunnen hieraan een bijdrage leveren. Wil je wat doen of heb je goede ideeën, schroom dan niet om naar ons toe te komen. Als voorbeeld, in december heeft een aantal leden van de 50+ groep de kleedkamers een keer extra onder handen genomen. Hulde daarvoor. Ook is op initiatief van Coen en Loek in mei de nieuwe website live gegaan. Op deze website kunnen wij als vereniging bijzonder trots zijn!

In onze accommodatie is in oktober in airco aangelegd. Na jarenlang contact hierover met de Gemeente en vele onderzoeken later, is er eindelijk besloten dat de zaal van Treffers te warm was. Wij zijn blij met de oplossing die er nu is. Het is een lange weg met de Gemeente geweest, maar wij zijn tevreden dat zij uiteindelijk met ons meegedacht hebben. Helaas duurt het lang voordat gerichte vragen antwoord krijgen. De douches zijn een aantal keer echt koud geweest en ook zijn er een drietal TL balken stuk. Dit gaat allemaal opgepakt worden, alleen kan men niet zeggen wanneer. Geduld is een schone zaak heeft het verleden uitgewezen.

Sportief gezien was 2016 ook geen verkeerd jaar. Het recreanten team is kampioen geworden en wij feliciteren hen daar graag mee. Het aantal senioren is gelijk gebleven op 5. In de najaarscompetitie werden team 1 en team 3 kampioen. Beide teams van harte gefeliciteerd. In de jeugd hadden wij dit jaar 6 teams en dit aantal wordt in het voorjaar 2017 uitgebreid naar 8. Team 5 werd in het najaar kampioen, ook aan hun onze felicitaties. Dat het aantal jeugdteams toeneemt in tijden dat je in tafeltennisland een behoorlijke terugloop ziet, is goed nieuws. Er is de afgelopen jaren geïnvesteerd in bezoek van scholen het geven van clinics door Henny Janssen. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Je kunt echter nog genoeg kinderen hebben, als de begeleiding niet goed is, zijn ze ook zo weer weg. Dank derhalve aan Jan, Arnold en de rest van de ouderen die op woensdagmiddag onze beginners begeleiden en ze op te leiden tot ze volwaardige training kunnen volgen. Ook dank aan Albert en Peter die 2x per week training geven, zodat de jeugd actief blijft en ook graag bij Treffers is!

Een bewogen jaar wordt nu afgesloten. We zijn verheugd nog te kunnen melden dat onze hoofdsponsor haar contract met 3 jaar heeft verlengd. Dit geeft rust en wij zijn uiteraard bij dat Flevo Rubber Extrusion Treffers blijft ondersteunen. Zijn doen dit inmiddels al 12 jaar en dat toont eens te meer aan dat echte clubliefde bestaat.

Voor 2017 zal de nadruk liggen om de organisatie binnen Treffers nog beter en gestructureerder neer te zetten. Een goed kader is de basis voor iedere vereniging. Wij hopen dat jullie hierin een rol willen spelen. Daarnaast willen wij enkele zaken aanpakken. De gangbare maten van de shirts zijn zo goed als op en ook enkele tafels zijn aan vervanging toe. Hieraan gaan wij werken.

Wij willen iedereen bedanken voor zijn inzet in 2016! Wij zien jullie graag terug in 2017. Alvast fijne feestdagen en goed uiteinde! Op naar een sportief en succesvol 2017!
Met vriendelijke groet, namens het gehele bestuur

Theo Wieland