Suus, de grote winnaar !

SuusinactieKwalificatietoernooi Aalsmeer 11 juni 2016.

Alweer het eerste belangrijke jeugdtoernooi voor het nieuwe seizoen. Jeffrey mocht meedoen van uit de reservelijst, dat was een meevaller. Simon was een van de geplaatste spelers en ook Suus behoorde tot de geplaatste speelster. Nico, Daniël en Albert vormden de coachstaf.

Iedereen was op tijd en toen alle batjes terug waren gevonden kon de reis beginnen. Over die reis kunnen wij kort zijn: er werd weinig gesproken en er was wat gelegenheid om misgelopen slaap in te halen.

Terwijl de spelers warm draaiden was er voor de coaches gelegenheid om met iedereen bij te praten (wist jij al dat?…)

De truc van dit toernooi is dat jij al speelt in de jeugdlicentie klassen van volgend jaar. Suus was vorig jaar kadet en is nu junior. Bij goed resultaat kon zij haar B licentie voor volgende jaar veilig stellen. Simon droomt al een tijdje van die licentie.

Nadat de stofwolken waren opgetrokken was het volgende zichtbaar. Jeffrey is vooruit gegaan maar komt tekort tegen de landelijk C en B spelers. Hij heeft best veel games gewonnen maar geen wedstrijd. Het pad naar succes is zichtbaar, maar daar zal naar geleefd moeten worden. Simon had zoals bijna altijd veel fluctuaties. Daar weer eens erg goed en dan weer eens zonder al te veel energie. Ook bij hem wordt duidelijk wat er loos is en daar zal aan gewerkt moeten worden. In tegenstelling tot vorig jaar kwam hij nu de voorronde door en speelde daarna een goede wedstrijd, helaas net verloren en dus één of twee wedstrijden van een B licentie verwijderd. Nog contanter worden dus.
En dan Suus. Zij heeft simpelweg al haar wedstrijden gewonnen en the winner takes it all. Geen spectaculaire dingen, maar gewoon doen water gedaan moet worden. Een erg goed resultaat met een uiterst alerte Nico als coach. Hulde en proficat met de B licentie bij de junioren.