Slotakkoord 2021.

Net voor de lockdown.

Zaterdag 18 december 2021 kan ingaan als één van de meest succesvolle dagen van de jeugdafdeling van Treffers. Terwijl in Beuningen de teams 3 en 5 de inhaalwedstrijden tegen TCB speelden, er op Treffers nog vlijtig getraind werd, waren negen Treffers jeugdspelers met hun coaches onderweg in Nederland.

De Nationale Jeugd Meerkampen is het top jeugdtoernooi binnen de NTTB. Startend met één of meer voorrondes in de acht afdelingen, daarna de regionale ronde gisteren, daarna de halve finale (organisatie Treffers) en de tweedaagse finale in Panningen. Dus vanuit de volle breedte van de jeugd binnen de NTTB tot de 12 beste spelers per categorie in de finale.

De regionale ronde was vanwege het niet door kunnen gaan van de ronde in Almere nu regionaler dan ooit. De organisatoren moesten in record tijd vervangende zalen en ook nogal vervangende spelers bijeen zien te brengen. Dat is grosso modo goed gelukt. Ook voor Treffers een onverwachte klus om op in te spelen. Nog vrijwel tot de laatste dag waren er mutaties. Uiteindelijk zijn al onze 9 jeugdspelers op het appel verschenen. Voor Hugo, Nienke, Mitchell, Stijn en Jelle was dit de eind ronde. Veel ervaring opgedaan en gezien waar de uitdagingen liggen. Voor de halve finale hebben zich geplaatst Roemer en Ferron. Rechtstreeks naar de finale gaan Jonathan en Anna. 

Het is voor het eerst sedert 2010 dat Treffers met zoveel spelers aan deze NJM ronde heeft deelgenomen. Nog niet eerder hadden wij twee spelers in de halve finale en nu al twee spelers in de finale. Dat zijn prestaties die er toe doen en daar mogen wij als club best trots op zijn.

Met dank aan Geoffrey, Chris, Fred, Vince, Jeffrey, Herman, Martijn, Bart en Karin voor het transport en de begeleiding rondom de NJM. Deze ondersteuning maakt het mogelijk prestaties te leveren.

Dan nog de slotronde competitie:
TCB 1-Treffers 3 = 8-2.
Daags tevoren belde een bezorgde Essentie vertegenwoordiger op of wij ons best wel zouden doen. TCB had aan 8-2 genoeg voor de titel. Essentia had van ons een 7-3 nederlaag nodig voor dezelfde titel. Team 3 ging de strijd aan met het volledige team. TCB kwam snel op een 3-0 voorsprong. Het dubbel Bence en Tom zorgde voor de eerste tegenscore. Daarna volgenden een paar stevige wedstrijden want TCB rook de eindstreep en Treffers wilde nog niet toegeven. Uiteindelijk wist Tom nog één keer tegen te punten. Genoeg voor TCB en helaas voor Essentie niet genoeg. Team drie neemt deze competitie afscheid met de wetenschap dat ook in de laatste wedstrijd het beste beentje is voorgezet. Tevens het afscheid van Maud, die na vele Treffers jaren zich nu in het studenten leven in Nijmegen gaat storten. Veel succes en plezier bij Akris.

TCB 2-Treffers 5 = 9-1.
Hier stond niets op het spel. Treffers stuurde een gelegenheidsteam aangezien drie van de vier vaste spelers aantraden bij de NJM kwart finales. Alleen Stijn was van de vaste spelers inzetbaar. Uit team 5 kwamen Levi en Stef ondersteuning bieden. Uiteindelijk wist Stef als enige de moeilijke opslagen van TCB 2 te ontcijferen en won er 1.

Dank aan Marianne en Michel voor de geleverde ondersteuning.