Schoonmaakactie Treffers d.d. 10-8-2019

Op zaterdag 10 augustus stroopten 8 enthousiaste leden hun mouwen op met maar een doel voor ogen en dat was de speelzaal, de kleed -en badruimtes, de opbergruimte en de keuken flink onder handen nemen en wat kluswerk uitvoeren. Wie deden zoal mee?
Theo, Nico en Giovanni namens de 30 plussers, Michiel Houtus namens de recreanten, ondergetekende namens de 60 plussers, Indy namens de jeugd en Henk en Corrie namens de Hand- en Spandienstengroep.
Wij hadden naast de noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden ook wat bijvangst.
We wisten zo’n 125 balletjes van boven de t.l led armaturen bijeen te vergaren.
Henk en Giovanni zetten een werkkast in elkaar, zodat er drie apparaten ( airflyer, tostieapparaat, magnetron ) geïnstalleerd kunnen worden.
René zal zorg dragen voor de elektrische aansluiting, zonder dat men bij de geringste aanraking geëlektrocuteerd wordt.
Met name Daniel zal deze werkkast zeer op prijs stellen, aangezien tijdens competitiewedstrijden niemand anders dan onze Daniel de gasten van de nodige hapjes weet te voorzien.
Op deze ochtend kreeg ik enigszins medelijden met Nico, want hij werd continue achter de broek gezeten door Indy. Zij zorgde ervoor, dat Nico zich het apezuur werkte. Kennelijk vond Indy, dat Nico er de kantjes van afliep en dat er best wel een tandje meer bij kon. Het is te hopen voor de werkgever van Nico, dat hij zijn werk wel op tempo uitvoert en dat zijn collega’s hun vakantiegeld bijv. niet pas tegen de Kerst tegemoet hoeven te zien.
En wat Indy betreft, is het maar goed, dat de slaventijd definitief voorbij is, want met een zweep, zou ze zeker niet misstaan als slavendrijfster.
Ik moet toegeven, dat alles sindsdien er inderdaad spic en span bijstaat en dat iedereen vol overgave zich gestort heeft op het schoonmaak- en kluswerk. Namens Treffers wil ik alle hulpkrachten bedanken voor hun tomeloze inzet, ook al had soms een enkeling een zetje in de rug nodig gehad om tot een grootse prestatie te komen.
En dan nog dit:
Corrie heeft zich verdienstelijk gemaakt door de wasmand met vuile was niet buiten te hangen, maar om die mee te nemen en alles schoon en netjes opgevouwen bij René af te leveren binnen 2 dagen. Ook de opgehangen batjes boven de bar met de prijzen van de dranken heeft zij verzorgd. En dankzij de geweldige vrouw van Henk zijn alle kastjes gereinigd en hebben de diverse opbergruimtes een andere bestemming gekregen om alles overzichtelijk te krijgen. Corrie heeft mij de foto’s van de schoonmaakploeg aangeleverd, zodat de op de foto verschenen personen in ieder geval een alibi hebben voor hun aanwezigheid op zaterdag 10 augustus j.l. Laat Justitie maar komen als een van schoonmakers per abuis in de kraag wordt gevat. Niet vanwege zweetvoeten, maar om een zwaarder vergrijp.

Uw verslaggever René van den Bergh