Resultaten 24 september Maasbracht.

Treffers heeft een nieuwe lichting spelers binnen. Die zijn er al een tijdje. Zoetjes aan beginnen zij rond zich heen te kijken en heeft men inmiddels de jeugdranglijsttoernooien ontdekt. Die zijn van belang want daar worden de punten voor de nationale ranglijsten verdeeld en dus ook de jeugd landelijke A en B licenties. Dat wil zeggen dat er met spanning gespeeld wordt, hetgeen niet iedereen even makkelijk af gaat.

Wij namen mee: Lucas Willemse (kadet), Feng Janssen (pupil), Mathijs Reef (pupil) en Max Zvraka (pupil), als ook de coaches Henk van de Wollenberg, Albert Janssen en Milou.

Er werd gespeeld volgens het nationale jeugdranglijsttsysteem voor spelers zonder licentie. Het toernooi vangt aan met een zevenkamp. De nummers één en twee gaan dor en daarna is het direct afval systeem. Er was per klasse één B licentie verkrijgbaar. Dat had te maken met het geringe aanal deelnemers.

Max verloor zijn openingswedstrijd tegen Feng en dat vergalde een beetje de pret. Die pret kwam later toch nog wel terug. Hij heeft goede dingen laten zien en weet dat hij nog een boel te leren heeft. Lucas won drie wedstrijden en was in zijn poule hard op weg om tweede te worden. Dat ging dus nog even niet door.  Feng speelde sober en dat leverde bijna het gewenste niveau op, Hij bleef helaas op twee gewonnen wedstrijden steken, maar er zat meer in.  Mathijs won ook drie wedstrijden maar had daarmee geen kans op een plaats bij de beste drie.

Een prima toernooi ondanks dat er geen bekers gewonnen zijn. Alle spelers lieten hun niveaustijging zien en verwezen al naar de toekomst van Treffers.

Albert Janssen.