Regiotoernooi 50+ 2016

Misschien wel de heetste dag van de maand september 2016, de achtste, waarop de thermometer bijna een tropische temperatuur van dertig graden aangaf.
Uitgerekend die dag houdt Treffers het jaarlijkse regiotoernooi voor vijftig plussers.
Zo’n veertig deelnemers van Treffers en clubs uit de regio worstelden zich zuchtend en zwetend door de diverse wedstrijdjes. Afwisselend genoeglijk zittend aan de tafel en even later met het mes op tafel tegen elkaar.
Regelmatig moest de vloer gedweild worden om de plassen zweet te verwijderen. Het zal je maar gebeuren, dat er zo’n oudje uitglijdt. Het toernooi eiste toch al zijn tol. Enkelen moesten tijdens het toernooi helaas afhaken met een verstuikte enkel, duizeligheid, rugklachten etc.

En toen kwam de “beruchte” foto van alle deelnemers, een bekende hobby van Jan H. Het liefst bij dit mooie weer buiten. En wel op en naast een klimtoestel, dat eigenlijk bestemd is voor de jeugd. Een deel van de groep was er met veel moeite opgeklauterd en wachtte in de brandende zon op de anderen. Daar kwam de rest dan aangesloft. Het enthousiasme droop er van af. Maar niet heus.
Dankzij het geduld van onze voortreffelijke huisfotograaf Rob werd het toch naar mijn bescheiden mening een prachtfoto. Beoordeel zelf maar; zie bijgaande foto.
Daarna werd het spel hervat. Echter, het was ineens opvallend stil. Je hoorde enige tijd alleen het tikken van de balletjes. Het gedoe rond het maken van de foto was kennelijk vermoeiender geweest dan verwacht.

De zaal kleurde behoorlijk geel door de opvallende shirts van de Treffersspelers, hoewel ze niet allen hun clubtenue hadden aangetrokken. Iets minder dan de helft speelde een thuiswedstrijd. Deze verhouding kwam ook tot zijn recht in de einduitslag. Liefst drie van de zes tafelwinnaars waren Treffers leden.
Bij de prijsuitreiking werden de winnaars van de zes tafels naar voren geroepen,gefeliciteerd en een foto van hen gemaakt. Zij mochten daarna als eersten uitzoeken van de prijstafel. Zo verging het ook de tweede en derde prijswinnaars. De overigen, de helaas iets lager geklasseerden, hadden daarna de keus.
Na een woord van dank aan Theo en Jan voor de verzorging van de hapjes en drankjes en de organisatie ging iedereen, voor zover mogelijk tevreden naar huis.
Tot volgend jaar.

Hierna volgen nog de uitslagen:

Tafel 1 : 1. Jan Mostert 2. Niek Buijssen 3. Frans Niessink
Tafel 2 : 1. Derek Schipper 2. Wiel Junggeburt 3. Piet Gerdsen
Tafel 3 : 1. Piet Zantinge 2. Hans Arends 3. Jan Huigen
Tafel 4 : 1. Rob Wolvenne 2. Jan Schmitz 3. Paul Hagemans
Tafel 5 : 1. Joop Boogerd 2. Ben Janssen 3. Wim Diesveld
Tafel 6 : 1. Jacques Derksen 2. Ingrid v Duikeren 3. Rien Lekkerkerk

Paul Hagemans