Laatste ronde jeugdcompetitie voorjaar 2023.

Uitslagen van 22 april.

Shot Soest 2-T1 = 9-1
De laatste ronde in Soest leverde een niet al te  spannende wedstrijd op. De inzet was zeker ok, maar al te veel ruiten zijn er niet ingegooid. Man of the match was, tot zijn eigen verbazing, Roemer met 1x winst. Stijn en Mitchell en het dubbel Roemer/Mitchell hadden elk kans op succes maar konden het niet bolwerken in de beslissende game. Het eindstation is de zesde plaats in landelijk B. Het team is een hele ervaring rijker. De sfeer was tot de laatste partij goed.
T2-SC Velp 1 = 4-6.
De laatste weken zat de mot er een beetje in. Gisteren liepen de zaken al weer wat beter. Anna, Stef en Max ieder 1x en voor het eerst werd het dubbel gewonnen.Per saldo plaats 5 in de hoofdklas, twee punten achter de nummer 4.
Odion 1-T3 = 2-8.
Uit in Gaanderen bleef alleen de kopman van Odion overeind, waardoor Bence en Marnix ieder op 1 winstpunt bleven steken. Hugo en Nienke pakten de volle buit en zowaar werden de beide dubbels gewonnen. Per saldo plaats vier in de gedeelde 1e en 2e klas. Slechts één punt achter de nummer vier.
Team 4 was vrij.
Concurrent Ede 2 moest thuis met 9-1 of 10-0 winnen van Velp 3.  Het werd 6-4 voor Ede mede dankzij de Arnhemse supporters van Velp 3. Team 4 is de kampioen in de derde klas en mag omhoog kijken. Proficiat, namens de redactie ook voor coach Gerrit.
T5-HTTC 2 = 6-4.
Er waren wat afmeldingen dus werd Ayaan ingehuurd om zijn kwaliteiten te testen in een hogere klas. Dat ging hem goed af. Hij won er drie en samen met Rachel ook nog het dubbel. Milan streed voor wat hij waard was maar kon niet scoren. Tot ons aller vreugde scoorde Rachel twee punten. Uiteindelijk  de zesde plaats in de vierde klassse, vlak achter HTTC 2.
T6 was vrij.
Pech was dat Ede 6 echt te sterk was. Hierdoor een fraaie tweede plaats. Proficiat.
T7-Relax 2 = 1-9.
Relax ging voor het kampioenschap. Dus alle vijf hun spelers waren in de zaal en liefst veertien supporters. Samen met onze eigen begeleiders was dit denk ik de best bezochte wedstrijd in onze jeugdcompetitie. Het leeftijd en lengte verschil viel duidelijk in het voordeel van de Didammers uit. Die na vijf wedstrijden hun verdiende kampioenschap mochten vieren. Onze eigen spelers, Keara, Jacky, Quinn en Anton lieten duidelijk zien ten opzichte van de vorige keer vooruitgang te hebben geboekt. Er werden dit keer heel wat games gewonnen. Jacky wist ook de eer te redden. De zesde plaats is de goede plaats voor onze echte beginners, die inmiddels goed vooruit zijn gegaan.

Dankwoord:
In de eerste plaats dank aan de nimmer aflatende groep coaches: Daniel, Jeffrey, Geoffrey, Romke, Gerrit, Rob, Renate, Nilesh en Stephan. Zij hebben ook een flink deel van het vervoer op zich genomen.
In de tweede plaats alle ouders en begeleiders die zonder morren het vervoer regeleden a;ls dat nodig was en de vele, vele bardiensten op de ochtend en middag ingevuld hebben.