Kampioenschappen van de afdeling Gelre 2018. Mathijs, Milou en Franke Gelders Kampioen !

Twaalf spelers en acht coaches stonden paraat bij de start van de GK jeugd 2018 te Nijmegen in de vertrouwde Jan Massinkhal. Er moesten een heleboel wedstrijden gespeeld worden in de eigen klassen en in het dubbeltoernooi. Over de dubbels kunnen wij kort zijn. Daar hebben wij niet het niveau van voorgaande jaren gehaald. Wij hebben wegens het doorschuiven van jeugd naar senioren vrijwel alle standaard dubbels aan moeten passen. Daardoor minder toernooiwinst.

Individueel was het een ander verhaal.  De trotse winnaar bij de jongens D pupillen is Mathijs Reef. Ongeslagen in de poule en alle andere individuele wedstrijden gaf hij zijn ambitie gestalte. Mathijs komt er aan. Coach Jan Willem stond hem perfect terzijde en opa Henk was nooit ver uit de buurt.

In de jongens junioren II klasse liet Jean Lewin zien dat hij progressie aan het boeken is. Hij verloor de finale maar net terwijl hij die dag met zijn nieuwe batje is gaan spelen. Collega spelers weten hoe lastig dat is qua vertrouwen in eigen materiaal. Jeffrey stond hem de hele dag goed terzijde. In de klasse daaronder (junioren III) was het de dag van Tom Kobus. Bij de start had hij er nog niet zo geloof in dat het zijn dag kon worden. In de loop van de dag werd duidelijk dat hij duidelijk vooruit gegaan is en nog aan het groeien is.  Coach & papa Sjoob was erg content.

Suus kwam in de hoogste meisjesklasse tot in de halve finale maar kon het niet bolwerken tegen Evi te Have. Ook hier een goede samenwerking met coach Theo. Prima resultaat.

In de meisjes junioren klasse II bleek de openingswedstrijd van de dag tevens de wedstrijd te zijn die over het lot van Maud en Maud besliste. Geheel tegen de trend in won Maud de Jong van Maud Bosman. Diezelfde Maud Bosman werd in de eindrangschikking keurig tweede en kleine Maud vierde.

Indy deed het goed bij de meisjes welpen maar kon het toernooi niet als nummer één afsluiten. Er was zeker voldoende goede concurrentie, dus een terechte hoge notering voor Indy. Nu blijven werken aan de topspin techniek.  Goed werk van Peter, die toch weer inzetbaar was als coach.

Arvid en Tycho kwamen aan overwinningen toe in hun eigen klassen, maar niet zo ver dat er finales in beeld zijn gekomen. Geen resultaten voor Koen (vergeten?), Lucas, Feng (blessure).

Zeer veel dank aan ouders en coaches, die de hele dag onze ploeg vol hebben ondersteund en met resultaat!

Op zondag was de groep kleiner (drie spelers) maar niet minder goed. Franke en Milou wonnen werkelijk alles in hun eigen enkelspel en samen alle wedstrijden in het dubbel. Dus ook zij zijn Gelders Kampioen 2018. Een voortreffelijk resultaat. Daniels was er ook en deed regelmatig online verslag. Hij kwam zelf helaas niet in een finale terecht.

Proficiat !