Clubkampioenschappen 2017

20170603_133333

de twee clubkampioenen actief in België           

Met een totale opkomst van elf senioren en 20 jeugdleden zijn er geen records gevestigd, maar deden er in ieder geval meer mensen mee dan vorig jaar. De senioren waren verdeeld over twee poules van vijf en zes spelers. De poules waren vrijwel van gelijk niveau.

De aanwezige spelers van het tweede team domineerden het seniorentoernooi. In de ene halve finale wist Sander zich door te zetten en in de andere halve finale Daniël. In de finale was het Daniël die Sander onder druk wist te krijgen en niet los liet totdat hij de hoofdprijs binnen had in een overigens sportieve wedstrijd. Daniël  Sinke is de clubkampioen senioren. Het is even wennen.

In de jeugdklasse drie waren de beginners terug te vinden. Indy was met afstand de sterkste, met Fabian als nummer twee en de derde prijs voor Kaj. Nieuwelingen Felix en Floor streden voor de gamewinsten en dat lukte al aardig.

De jeugdklasse twee werd een prooi voor Maud (de Jong), die als enige runner up Mathijs Reef wist te verslaan. De oude rotten in deze klas Koen en Giel waren achter in het veld terug te vinden en konden maar net de strijdbare Feng achter zich houden. Een klasse met zeer veel onverwachte uitslagen.

De jeugdklasse één was de hoogste klasse met daarin alle topspelers van de afgelopen jaren en maanden. De vraag vooraf was of jeugd team twee in de buurt van jeugd team één kon blijven. Het volstrekt duidelijke antwoord was precies andersom. Jeugd team twee had de leiding boven team één.
Algehele clubkampioen jeugd werd een glunderende Jean Lewin. De plaatsen kort achter hem waren voor Suus, Yoran en Jeffrey. Lucas kon dit keer geen stunt afleveren en Tom en Ryan evenmin.

Er werd zowel bij jeugd als senioren met hartstocht gestreden. Er viel voor het publiek waaronder veel ouders veel te zien (en te horen).

Met dank aan Wim en Albert voor de organisatie en Daniël en Hendrik voor de bar.