Update van het bestuur over Corona

Arnhem, 5 april 2021

Beste leden, ouders van leden,

Nederland, en de rest van de wereld, is nu al een jaar in de ban van het Coronavirus. Inmiddels zitten wij nu alweer ruim 3,5 maand in een zware lockdown, waardoor alle binnensporten, en dus ook het tafeltennissen bij Treffers, al vanaf 14 december 2020 stil ligt. Deze lockdown duurt nu al langer dan de eerste lockdown van vorig jaar. Het vaccineren is gestart, maar op dit moment is er helaas nog geen zicht op de datum wanneer en op welke wijze de lockdown zal eindigen. Het vaccineren zal straks het licht aan het einde van de tunnel brengen, tot die tijd zullen wij met zijn allen nog even door moeten zetten.

De NTTB heeft inmiddels bepaald wat er met de competitie gebeurd. De najaarscompetitie 2020 is definitief gestopt en er wordt geen voorjaarscompetitie 2021 gehouden. Pas in september 2021 is er een gerede kans weer een normale competitie van start te laten gaan, als de overheid dit toestaat.
Voor de seniorencompetitie in de afdeling wil dit zeggen dat alle teams hun huidige positie behouden. Wijzigingen van klasse kunnen aangevraagd worden mits onderbouwd. De indeling geschiedt op grond van de elo-rating van de spelers van het team.
Voor de jeugdcompetitie in de afdeling en landelijk geldt dat alle teams opnieuw moeten worden aangemeld. Er wordt ingedeeld op grond van de elo-rating van de spelers van een team en er wordt rekening gehouden met de wensen van de verenigingen.

Als bestuur waarderen wij het initiatief van de jeugdtrainers om op zaterdagen binnen beperkte groepen met jeugdleden en beginnende senioren tot 27 jaar buiten aan de slag te gaan, om deze leeftijdsgroepen toch wat beweging te geven en met elkaar bezig te zijn. Los van het bewegen, is ook het sociale van een vereniging ontzettend belangrijk en dat wordt door de Corona ten zeerste bemoeilijkt.

Laten wij hopen dat het vaccineren het uiteindelijk gaat winnen van het virus en dat het normale leven, en dat wij dus ook weer kunnen tafeltennissen, binnen niet afzienbare tijd weer terugkomt. Zodra hier nieuws over is, zullen wij jullie uiteraard berichten. Tot die tijd, blijf gezond en hou nog even vol!

Bestuur van ATTV Treffers Arnhem