Berenburgtoernooi 10 november 2016

Onze “toernooi-directeur” Jan Huigen houdt het altijd netjes bij. Het Berenburgtoernooi van afgelopen donderdag 10 november was al het zeventiende. “t Is dat Jan het zegt!!
Hij had toch weer twintig liefhebbers van het tafeltennisspelletje bij elkaar gescharreld, die ’s ochtends in vier poules enkelspelen afwerkten en ’s middags de dubbels.
In de middagpauze werd dan geproost met glaasjes Berenburg, zo zijn we dan aan de naam van het toernooi gekomen. Sport en alcoholische drank, dat kan toch niet samen!! Nou, 0,75 liter van dat vocht op twintig deelnemers, dat is toch best matig. Komt neer op een piepklein glaasje van dat vocht per persoon, dat moet toch kunnen.

’s Middags werd er dan gedubbeld met koppels die door Jan en mij samengesteld werden op basis van de enkelresultaten van de morgen. Daar ging het er fanatiek aan toe. Er waren immers twee beertjes te verdienen als hoofdprijs. Ja, je gelooft het niet, je uit de naad werken om een paar beren. Wat ik al eerder heb gezegd, het is niet de prijs maar de eeuwige roem.
En dan als klap op de vuurpijl de door Jan zo gewilde groepsfoto voor zijn archief. Het was te koud om naar buiten te gaan. Daarom dan maar binnen! René was deze keer de fotograaf. Kijkt u maar naar bijgaande foto, of René een goede vervanger is geweest van Rob, onze vaste huisfotograaf, die helaas verhinderd was.

De dubbels werden ’s middags op vier tafels afgewerkt. Winnaars van beide groepen werden respectievelijk René en José en het andere koppel Jan Klaassen en Arnold. Jammer dat José eerder naar huis moest. In Ton die nog niet geheel hersteld was van een oogoperatie, maar dit varkentje nog wel even kon wassen, had hij een goede vervanger.
De beren gaan dit jaar uiteindelijk naar René en José, die niet speelde en toch won!! Dat kan allemaal bij de 50-plussers! Over een half jaar leveren ze de beren, schoongewassen en eventueel opgeknapt weer in voor het volgende toernooi.

Het was een leuk toernooi met een klein schoonheidsfoutje in de formulieren van het ochtendgebeuren. De kruisjes op de formulieren, die aangaven wie een vrije ronde had, stonden niet op de juiste plek. Dat zorgde voor enige verwarring. Werd snel opgelost en zal het volgende toernooi niet meer gebeuren.
Complimenten waren er voor Ton en Theo, die gezamenlijk voor de inwendige mens zorgden en natuurlijk voor Jan, onze toernooiorganisator.

Tot over een half jaar voor het volgende BB-toernooi.

Paul Hagemans