Anna, Yoran en Nico clubkampioen

Zaterdag 26 januari vonden de clubkampioenschappen plaats. In de ochtend speelde de jeugd, in de middag was het woord aan de senioren.
Bij de jeugd werd gestreden in 2 categorieƫn, de beginners en de overige jeugd. Bij de beginners was de strijd uitermate spannend. Veel spannende games, iedereen won van iedereen en dat leidde tot het nodige rekenwerk bij de wedstrijdleiding. Uiteindelijk haalden Thomas en Anna de finale, die uiteraard ook tot het laatste punt gespeeld werd. Op 10-9 in de vijfde game serveerde Thomas fout, zodat Anna zich clubkampioen mag noemen.
Bij de gevorderden jeugd haalde Jean en Yoran de finale. Jean deed dit zonder gameverlies, Yoran moest er harder voor werken. In de halve finale tegen Lucas wankelde hij, maar hij kon de overwinning nog net over de streep trekken. De finale verliep verassend. Jean ergerde zich aan alles en vergat aan te vallen. Yoran wachtte geduldig af, viel aan waar het kon en won zodoende betrekkelijk eenvoudig in 3 games. Yoran clubkampioen.

Nadat de jeugd klaar was, begonnen de senioren aan hun toernooi. Het toernooi verliep bijna volledig volgens de Elo rating, enkel Franke haalde de halve finale ten koste van Jeffrey. Maar op de ranking scheelt dat slechts een paar punten. Daniƫl had als regerend clubkampioen iedereen uitgedaagd en speelde buitengewoon goed. In de poule verloor hij slechts met 12-10 in de 5e van Theo en hij maakte het Nico in de halve finale ook 3 games erg moeilijk. Hij kon zijn niveau niet vasthouden en moest zodoende zijn titel afstaan. Nico versloeg in eenzijdige finale simpel Theo en Nico is de nieuwe clubkampioen bij de senioren.

Alle winnaars gefeliciteerd. Dank aan Corry voor het verzorgen van overwinningshanddoeken en dank aan Theo en Nico voor de organisatie.
Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!