Verslag van een tt-clinic aan volwassenen

Er kwamen op de zaterdag voor Pasen 7 jongemannen met een busje voorrijden bij onze zaal en ze werden door mij aan de voordeur begroet en welkom geheten. Ze verdwenen in de kleedkamer en Arnold had boven al koffie gezet.
Nadat ze aan de ronde tafel waren gaan zitten hield ik een kort inleidend praatje over tafeltennis in het algemeen en over Treffers in het bijzonder. Onze zaal viel in de smaak en na de koffie gingen we naar de banken voor wat instructies en voor de warming-n up. Arnold liep voorop en vertelde over het hoe en waarom met de armen gezwaaid werd en zijwaarts gelopen werd. Daarna ging men als vanzelf met bat en bal aan de gang.

Hooghouden, batje draaien en over de schotten slaan. Backhand en forehand, met en zonder effect en met en zonder stuiten op de grond. De mannen leerden snel en het niveau lag duidelijk boven campingpeil. Ze hadden er ook duidelijk plezier in en dat deed ons als begeleiders weer goed. Enkele tafels werden rechtop gezet om te serveren en snel te reageren op de eigen slagen. Na het serveren leren gingen we 2 aan 2 aan de tafels waar kleine wedstrijdjes gehouden worden. Tot Arnold op een fluitje blies en ieder naar rechts moest opschuiven. Dit werkte erg goed en iedereen speelde aldus tegen iedereen. Na de pauze ging Arnold met 3 man naar de robot en ik coachte een 4-mans dubbelspel. Na een poosje werd gewisseld, zodat iedereen zowel met het robotgebeuren als met de regels van het dubbelen kennis maakte. Daarna was het even ‘vrij spel’ tot 10 minuten voor sluitingstijd het rondje om de tafel gehouden werd. Uiteraard weer na een moment van stille concentratie.

Ik bleef met 2 mannen over en maakte toen onopvallend expres een fout om niet te winnen. De gelukkige winnaar kreeg een fles prosecco als prijs. Er werd nog gedoucht door een paar spelers, er werd afgerekend en om half 5 kwam het busje weer voorrijden. Einde van een geslaagde clinic!
JH