De kampioenen en zij die dat niet of net niet werden

De laatste jeugdronde competitie najaar 2016.

De kampioenen en zij die dat niet of net niet werden.

Hercules 4-Treffers 4 = 1-9.
Met een beetje hulp van Hutaf 7, dat op een 2-8 overwinning uit bij Litac bleef steken, wist het vierde team dan toch het kunstje te flippen. Helemaal eigenhandig kampioen geworden in de derde klasse jeugd. Een prestatie waar kopman Koen, Ryan en Nick tevreden mee mogen zijn. Dit resultaat was vooraf niet zo verwacht, wel boven in meespelen, maar dit is toch even iets anders. Met dank aan de ondersteuning van het thuisfront en coaches Niek, Theo en Daniël. De huldiging van de kampioenen is op zaterdag 10 december tijdens het Sietze Zoodsmatoernooi.

Tafeltennis Nijmegen 1-Treffers 2 = 2-8.
Net niet dus, want concurrent TCB 1 hield Essentia uit op 1-9 en daardoor nu gelijk in puntental, maar met een slechter onderling resultaat. Proficiat TCB. In de andere eerste klasse is Hercules 3 voor de tweede keer kampioen geworden, al scoorden zij minder punten dan TCB en Treffers. Dat zijn dus twee kampioenen die in de hoofdklasse thuis horen en één team dat daar toch erg graag naar toe wil.

Sethone 2-Treffers 6 = 6-4.
Het zesde kwam de afgelopen weken steeds dichter bij de koppositie en eind vorige week zelfs tot op 1 punt dichterbij. De shoot out was zaterdag in Dodewaard. Sethone moest 5 punten halen en Treffers 6. Het team van Sethone was iets homegener dan het Treffers team. Man of the match was Lucas die alle drie zijn wedstrijden wist te winnen, al moest hij hier erg diep voor gaan. Hij kreeg hiervoor complimenten van zijn tegenstanders. Arvid scoorde 1x tegen op overtuigende wijze en was ook in één andere wedstrijd dicht bij succes. Feng heeft in alle wedstrijden één game gewonnen en deed wat er van hem verwacht mocht worden. Hij knokte zich letterlijk leeg. Het dubbel was het sleutelduel. Alle tactische zetten van de coaches en alle bedenksels ten spijt ging die partij nipt in de 5e game verloren. Kortom, een dijk van een wedstrijd maar geen kampioen.

Tavero 1-Treffers/Cevelum 1 = 7-3.
De heren Veldwijk en Wolf waren niet te kloppen in Zoetermeer afgelopen zaterdag. Eloy en Winston en het dubbel ieder 1x. Jaimie kon helaas niet bijdragen. Kleine domper na het goede resultaat thuis tegen Amsterdam. Het samenwerkingsproject gaat in ieder geval in januari 2017 verder.

Hercules 3-Treffers 3 = 8-2.
Voor ons was er niets meer te winnen en Hercules kon kampioen worden en deed dat ook gedecideerd. Zij moesten zelfs tweemaal kampioen worden in dezelfde klasse om hoger te kunnen spelen. Niettemin nam Treffers brutaal een 1-2 voorsprong. Maud 0, Tom 1x en Yoran ook 1x. Het team heeft lang zonder Maud moeten spelen en bleef daardoor op plaats 5 hangen. Maar daar zit veel meer in.

Tafeltennis Nijmegen 3-Treffers 5 = 6-4.
Het wegvallen van Xiang, met wie het naar omstandigheden goed gaat, viel moeilijk op te vangen. Alle vervangers en Meindert voorop hebben zich zeer ingespannen maar Xiang heeft veel ervaring en dat werd node gemist. Giel liet nog even zien dat hij deze klas ontgroeid is en won er 3. Maud 1x en Meindert 0.

De spelers allemaal bedankt voor hun inzet. De ouders voor al hun rijbeurten. De coaches voor al hun inzet tijdens thuis en uitwedstrijden.
De nieuwe teamindelingen komen er binnenkort aan. Er moeten nog een paar gesprekken gehouden worden.