Berenburgtoernooi 18 mei 2017

Het valt niet mee om nog wat nieuws te schrijven over het zoveelste Berenburgtoernooi. Of is het toch anders dan de andere, omdat het het 18e is met exact 18 deelnemers op 18 mei 2017. Hoe verzin je het?
Wat onderscheidt dit toernooi zich van alle andere? Is het de leeftijd van de deelnemers, niet erg veranderd, zijn het de drankjes en de hapjes, deze waren weer hetzelfde. Het verloop van het toernooi. Daar heb ik een punt, wel degelijk anders. Voor de pauze namelijk drie poules enkel en daarna twee poules dubbel. Maar dat was de vorige keer toch hetzelfde hoor ik u zeggen. Nee, nu telden de gescoorde punten in het enkelspel wel degelijk mee in het totaal. Daardoor was er ineens een individuele winnaar te huldigen.

Was het de traditionele foto. Niet helemaal. Onze vaste huisfotograaf was met vakantie. Geen nood. We hadden een vervanger. U raadt het al, Jan. Petje af voor die man. Wat die allemaal regelt, geweldig. Het leuke was dat hij zelf ook op de foto wilde staan. U kent dat wel. Een camera met een zelfontspanner en een meute enigszins aangeschoten tafeltennissers, die enkele minuten moeten blijven staan of zitten. Enkelen moesten letterlijk op, ja op de grond zitten. Krijg die oudjes(!) daarna maar weer overeind. Die arme Jan heeft wat afgerend van het toestel naar de groep heen en weer en dat ettelijke malen. Jan bakte er daarna aan de tafel niet veel meer van, zo moe was hij.

Maar, het is gelukt, kijk maar naar bijgaande groepsfoto (met ECHT 18 deelnemers) en als u toch aan het kijken bent ook naar de overige actiefoto’s.

Wat weer niet anders was. Theo verzorgde wederom op voortreffelijke wijze de hapjes en de drankjes. Hulde!

Er werd bloedserieus gespeeld en behoorlijk gezweet. De vloer moest niet voor niets regelmatig gedweild worden.

 

Nu kom ik aan het slot van het toernooi. De prijzen. Dat waren deze keer geen beren. Weer anders dus. Misschien voor een volgende keer. Er was namelijk besloten, naar het voorbeeld van o.a de Olympische Spelen een gouden, een zilveren en een bronzen medaille uit te reiken. Lang voor gespaard hoor!

 

Zo ontving Ton Gort het goud, Theo Wemmers het zilver en Piet Werkhoven het brons uit handen van ondergetekende. Zie bijgaande foto, wederom geschoten door Jan.

We waren mooi op tijd klaar. Dat is wel eens anders geweest.

Op naar het volgende toernooi.

 

Paul Hagemans